ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Кое вино е най-подходящо за готвене? | ||||||
| ||||||
В тази статия ще разгледаме кои видове вино са подходящи за различни ястия и какви са основните правила за готвене с вино, за да създадете перфектната комбинация от вкусове. Червено или бяло вино – кога и как да изберем? Изборът между червено и бяло вино зависи от типа на ястието и от желаната дълбочина на вкуса. Червеното вино е по-тежко и има способността да попива мазнината на месото, затова то е идеално за задушени ястия с агнешко, говеждо или телешко. Каберне Совиньон и Пино ноар са сред най-добрите червени вина за тези цели, тъй като добавят плътност и аромат на месото. Как да използваме отвореното вино в кухнята и у дома? Бялото вино, от друга страна, е по-подходящо за леки ястия като ризото и морски дарове, където добавя фин и свеж вкус. Совиньон блан е отличен избор за ястия с морска храна като сьомга и миди, тъй като подчертава естествения им вкус, без да го засенчва. За оризови ястия също се препоръчва Совиньон блан, който обогатява ястието със свежест и леки плодови нотки. Подходящо вино за различни видове месо При избора на вино за различни видове месо, следвайте основното правило: по-тежките и ароматни меса изискват по-плътни червени вина, докато по-леките меса се комбинират по-добре с по-леките вина. Основни правила при готвене с вино Не използвайте старо вино – избягвайте вина, които вече са започнали да се оксидират, тъй като това може да повлияе негативно на вкуса на ястието. Гответе бавно и на слаб огън – когато използвате вино в ястието, го добавяйте бавно и оставете вкусовете да се развият при по-ниска температура. Това ще създаде хармония на всички съставки. Избягвайте прекалено плътни вина – силно концентрираните и плътни вина могат да придадат горчивина на ястието, което може да затъмни останалите вкусове. Готвенето с вино изисква опит и внимание, пише actualno.com. Червеното и бялото вино имат своето място в различни видове ястия, а правилното съчетание може да подчертае вкусовете и ароматите на всяка съставка. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Неочакван развод по-малко от година след сватбата
15:02 / 12.11.2024
Алекс Сърчаджиева проговори за сватби и не само
09:09 / 13.11.2024
Търсят заместник на Димо Алексиев, Ралица Паскалева под въпрос
14:14 / 13.11.2024
Натали Трифонова с признание
08:43 / 12.11.2024
На 73 той сложи колежките си в малкия си джоб
12:29 / 12.11.2024
Въвеждат нови предмети в училище
15:29 / 12.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета