Кои хора не трябва да пият кафе

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
10:47 / 18.06.2024
5885
Много хора не могат да си представят сутринта без чаша кафе. Въпреки това, един неочакван симптом на езика ви може да е знак, че изобщо не трябва да пиете напитката, казва Анис Халаф, доктор по медицина и лицензиран акупунктурист.

Не си сигурен дали трябва да пиеш кафе? Ако искаш да знаеш отговора, трябва да си изплезиш езика. Може да отидеш до огледалото и да направиш кратък тест: ако езикът има много пукнатини с дебел жълт налеп, вероятно не трябва да се консумира кафе, пише zdrave.to.

Експертът отбелязва, че това често се дължи на потенциален дисбаланс в организма, който кофеинова напитка може да влоши.

Този обложен език може да се дължи на редица фактори, като лоша устна хигиена, дехидратация или наличие на бактерии. Докато самото кафе обикновено не е пряка причина за тези състояния, то може да влоши условията, които водят до такава плака. То може да промени рН баланса в устата ви, което може да насърчи развитието на бактерии.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ваня Щерева за дъщеря си и хвърления флаг на България: Имам много...
Напусна ни звезда от култов сериал
Забрани и обичаи на Петровден
Някои чревни бактерии могат да увеличат риска човек да започне да...
Силна магнитна буря е ударила Земята днес, ето кога се очаква да ...
Стефчо Автографа черпи Катето Евро с кафенце в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).