ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Колко пари да инвестираме в криптовалути?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 12.07.2024Коментари (2)3293
©
Въпреки че криптовалутите са най-добре представящият се клас активи от създаването на Биткойн насам, тази индустрия все още се счита за високорискова. Но въпреки волатилността инвеститорите поемат все повече “смели ходове", което далеч не е без причина.

В статията ще разгледаме какви суми се инвестират в криптовалути в чужбина и в България, както и ще ви покажем някои от най-перспективните криптовалути към момента.

Купете Pepe Unchained

Каква сума обикновено се инвестира в чужбина?

Всички инвеститори по принцип са различни - различни виждания, различни бюджети, различни цели. Затова и е трудно да се генерализира колко средства обикновено се отделят за криптовалути - без значение дали говорим за предпродажби като Pepe Unchained, или добрата стара класика Биткойн.

Някои инвеститори предпочитат сигурността и залагат на утвърдени криптовалути, които носят сравнително по-малък риск, но съответно и по-малък шанс за голям профит. За такъв тип инвестиция е нормално да се отдели по-голяма сума. Други инвеститори предпочитат риска и шанса за голяма печалба. Тя може да се постигне и със сравнително по-ниска инвестиция.

Проучване в САЩ за 2023 г. Показва, че най-голям процент американци (32%) са инвестирали под 1000 долара. Но хората все повече виждат криптовалутата като безопасен актив и алтернатива на националните валути, като повече от 15% от собствениците на криптовалути в САЩ имат над 10,000 долара в криптовалути.

Колко инвестират родните търговци на криптовалути?

Това също е доста субективно, понеже различните инвеститори разполагат с различен капитал. Но средно инвестициите на българите в криптовалути варират между 500 и 1500 лева. Тази цифра обаче може да не е подходяща за мнозина - поради което е важно да имате представа каква сума сте склонни да рискувате да загубите.

Популярна стратегия сред българските инвеститори е да заделят 20% от месечния си доход за инвестиции в криптовалутите. Този модел традиционно се изплаща в бъдеще с течение на времето. 

Инвестиционните портфейли трябва да бъдат възможно най-добре диверсифицирани. Инвеститорите трябва да вземат предвид набор от фактори, като тяхната толерантност към риск, дългосрочна вяра в криптовалутата, финансови цели и колко време искат да прекарат на пазара.

Други родни инвеститори пък смятат, че бавният и стабилен подход винаги е най-добрата стратегия за това как да се спечели. Дори само 5% от портфолиото ви може да донесе впечатляваща възвръщаемост по време на следващия бичи пазар.

Къде да инвестираме през юли 2024 година?

Наличието на хиляди различни криптовалути могат да усложнят този въпрос неимоверно много. Двете главни опции, които трябва да се вземат под внимание тук са инвестицията в нови криптовалути с голям потенциал и вече доказани такива.

Нови криптовалути с потенциал

Това са нови криптовалути, които обикновено още са в процес на предпродажба, където цената им още е много ниска, но потенциалът за растеж е значителен. Трите най добри примера са:

Pepe Unchained. Този проект се очертава като бъдещето на меме криптовалутите с блокчейн от слой 2, създаден за скорост, сигурност и ниски такси. PEPU долара в момента струва 0.0083591 долара, а събраните до момента средства са над 3 милиона долара.

WienerAI. WAI долара е нова криптовалута, която ще използва изкуствен интелект, за да създаде бот за крипто търговия. В момента цената му е 0,00073 долара за токен, а събраните средства възлизат на над 7 милиона долара.

PlayDoge. Този нов проект предоставя ранна входна точка на инвеститорите чрез своите 40 етапа на предварите
©
лна продажба. В момента PLAY долара е на цена само 0,00517 долара за токен, като тази цена ще се увеличи до 0,00539 долара в последния етап на предпродажбата.

Купете Pepe Unchained

Доказани криптовалути

Криптовалути като Биткойн, Етериум и BNB са доказани с времето, което ги прави много по-сигурни, но съответно и с по-нисък шанс за голяма печалба. Всички те могат да се закупят от борси като eToro, Bybit и MEXC.

Биткойн (BTC) е първата криптовалута, създадена още през 2009 г. Биткойн въведе концепцията за блокчейн и предоставя напълно децентрализирана цифрова валута, която е изключително сигурна. Мрежата е защитена от копачи, които са възнаградени с BTC токени за добавяне на блокове към блокчейна на биткойн.

Цената на биткойн се повиши рязко през последните години, като в момента тя възлиза на над 58 000 долара. Въпреки че след биткойн бяха създаден безброй други криптовалути и блокчейн платформи, BTC все още е най-голямата криптовалута по пазарна капитализация.

Ethereum е втората по големина криптовалута по пазарна капитализация и най-големият алткойн с интелигентни договори на пазара. Проектът е основан от Виталик Бутерин и стартира през юли 2015 г. Цената на ETH в момента е 3,118 долара.

Както криптовалута, така и блокчейн платформа, Ethereum е любим на разработчиците на програми поради потенциалните си приложения, като например така наречените интелигентни договори, които се изпълняват автоматично, когато са изпълнени дадени условия.

Binance Coin (BNB) е третата сигурна криптовалута в списъка ни, стартирана още през 2017г.  Тя може да се използва за търговия, обработка на плащания или например резервиране на пътувания.

Цената на BNB през 2017 г. беше само 0,10 долара. До края на април 2024 г. цената му се повиши до около 560 долара, печалба от 560 394%. Към днешна дата BNB се търгува за 526 долара.

Купете Pepe Unchained







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
В криптовалути - николко! В Биткойн - Ол Ин!
0
 
 
Купувайте само биткойн, другото е хазарт !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: