Концерт под надслов "Великите романтици" в операта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:10 / 07.04.2013
1620
Концерт под надслов "Великите романтици" е предложението на Държавна опера Пловдив за тази седмица. На 12 април,от 19 часа в Концертна зала пловдивският оркестър,заедно с диригентът Пламен Джуров и солистът Димо Димо ще представят три от най-прекрасните романтични произведения-"Зигфрид"-идилия от Р.Вагнер, Концерт номер 2 за пиано и оркестър от Ф. Лист и Симфония номер 4-Италианска от Ф. Менделсон- Бартолди.

Диригентът Пламен Джуров - дългогодишен ръководител на камерния ансамбъл "Софийски солисти" е добре познат на пловдивчани,гостувал е многократно и за пловдивската публика ще бъде интересна интерпретацията му на тази романтична програма.

Интересен на публиката ще бъде и солистът Димо Димов, който винаги,когато свири в Пловдив събира многобройни аплодисменти.Блестящата му пианистична кариера започва с Първата награда на Националния конкурс за инструменталисти Св. Обретенов през 1990 г.На Международния конкурс за пианисти в Атина през 1979 г. получава възторжени оценки от журито и публиката и единодушно му е присъдена I награда. В периода 1983-1984 г. специализира в САЩ при Лили Краус. Д.Димов изнася много концерти в България и чужбина и е професор е по пиано в ДМА. Билети на цена 6,8 и 10 лв на Касата на Държавна опера Пловдив.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
Камелия: На мен ми изглеждаше като скеч между двамата. Нямаше да ...
Направо неузнаваем: Никога не сте виждали Геро толкова слаб и рус...
Лекове срещу подуването на корема
Покупката на ананас или маруля е открита покана за флирт?
Камелия: Чалгата е поведение, а попфолкът не може да бъде изкорен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).