ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Копаене на криптовалути или крипто стейкинг - кое е по-печелившо?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:01 / 24.07.2024Коментари (0)2652
©
Криптовалутите се превърнаха в популярна инвестиционна опция през последните години, като хората проучват различни начини да печелят от тях. Две често срещани стратегии са копаенето и стейкването.

Копаенето, процесът на валидиране на транзакции и добавянето им към блокчейна, изисква значителна изчислителна мощност и консумация на енергия. От друга страна, залагането включва държане на средства в портфейл с криптовалута, за да се поддържат операциите на мрежата и да се печели пасивен доход - както е в случая с Pepe Unchained, който ще разгледаме по-късно.

В тази статия ще се задълбочим в тънкостите на тези стратегии и техните предимства и недостатъци.

Купете Pepe Unchained

Какво е копаене на криптовалути?

Крипто копаенето включва използването на специализиран хардуер за извършване на необходимите изчисления за валидиране на транзакции. Сложността на алгоритмите за копаене е проектирана да се увеличава с течение на времето, осигурявайки постоянен поток от нови монети в обращение, като същевременно предотвратява манипулирането на системата от злонамерени участници. Този сложен баланс на конкуренция и сигурност е това, което е в основата на децентрализираната природа на криптовалутите.

Има няколко предимства на крипто копаене. Първо, добивът позволява на хората да печелят нови токени, което може да бъде доходоносна инвестиция. Децентрализираният характер на крипто копаенето означава, че той не се контролира от нито един централен орган, предлагайки на хората ниво на финансова независимост и автономия.

Копаенето обаче изисква мно
©
го ресурси и значителна предварителна инвестиция в хардуер и разходи за електроенергия.

Облачно копаене на криптовалути

Облачното копаене е механизъм за копаене на криптовалута като се използва наета облачна изчислителна мощност без инсталиране и директно стартиране на хардуера и свързания софтуер. Фирмите за облачен добив позволяват на хората да отворят акаунт и дистанционно да участват в процеса на добив на криптовалута срещу заплащане. 

Това помага да се направи добивът достъпен за по-широка база от хора, защото намалява необходимостта от закупуване и поддръжка на оборудване или плащане на преки разходи за енергия. Всеки участник печели определен дял от печалбите, пропорционален на количеството наета мощност за хеширане.

Недостатъцит
©
е на облачното копаене са, че практиката централизира майнинга, а печалбите намаляват, защото се споделят.

Крипто стейкинг - що е то?

Крипто стейкингът е процес на съхраняване на криптовалути в портфейл за поддържане на сигурността и операциите на мрежата. Важно е да се отбележи, че заложените токени всъщност не се прехвърлят никъде - те остават ваше притежание през цялото време. Стейкването просто включва да ги направите временно неизползваеми за търговия или други транзакции, докато се използват за валидиране на блокове.

Стейкването предлага няколко предимства, включително възможността да печелите пасивен доход, като просто държите токените. Залагането също така изисква по-малко електричество и специализиран хардуер в сравнение с копаене, което го прави екологична алтернатива. Крипто стейкингът обаче изисква от хората да заключат своите монети, което може да ограничи тяхната ликвидност и потенциал за други инвестиции.

Най-добрите криптовалути за пасивен доход

Генерирането на пасивни приходи чрез криптовалути се превръща в една значително доходоносна опция. Инвеститорите търсят най-добрите криптовалути, за да печелят пасивен доход, набелязвайки опции извън традиционните инвестиции. Тук ще ви представим най-добрите криптовалути, които предоставят обещаващи възможности за пасивен доход.

Pepe Unchained

Предварителната продажба на Pepe Unchained (PEPU долара ) е на малко повече от месец, но вече мина границата от 5 милиона долара. Т
©
ова е впечатляващо темпо за предварителна продажба на меме токен. Очевидно интересът към този нов проект само нараства.

Pepe Unchained е изграден върху собствена верига от слой 2, което го прави първият в света Pepe токен в собствената верига. Слой 2 е слой, изграден върху мрежата Ethereum, който позволява по-бързи и по-евтини транзакции.

Един от другите основни елементи на Pepe Unchained са огромните награди за стейкване. Въпреки че вече са заложени над 431 милиона PEPU долара токена, APY% все още е на огромните 371%. Това е страхотен шанс за висок пасивен доход за инвеститорите.

Купете Pepe Unchained

WienerAI

WienerAI има за цел да осигури предимство чрез идентифициране на оптимални настройки за търговия, преди те да се материализират. Платформата анализира пазарни данни, като взема предвид значими събития и други критични фактори, които може да не са веднага очевидни за инвеститорите

Освен това WienerAI предлага нулеви такси за търговия и защита срещу MEV, предпазвайки потребителите от ботове, които експлоатират транзакции за печалба.

В момента около 7,2 милиарда WAI долара токени вече са стейкнати, оценени на над 5,1 милиона долара при текущата цена, като повече от 70% от токените вече са заключени, което демонстрира силно доверие на инвеститорите във WienerAI и неговите възможности за търговия с AI.

Купете WienerAI 

Shiba Shootout

Shiba Shootout е нова криптовалута, вдъхновена от Shiba Inu, която вече събра почти 800 000 долара в предварителната си продажба. Тя се отличава от другите, тъй като поставя популярния Doge в атмосферата на Дивия запад. Нещо повече, проектът разработва и собствена P2E игра, която ще позволи на потребителите да печелят SHIBASHOOT токени, докато играят.

Освен играта, проектът представи и редица помощни програми, включително стейкване, лотарии и други видове награди. Благодарение на това и уникалното си брандиране, ICO на проекта започна да привлича все повече внимание, оттук и увеличената скорост, с която привлича инвеститори. В момента криптовалутата на проекта, SHIBASHOOT, се продава само за 0,0196 долара на брой.

Купете Shiba Shootout







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: