ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
“Котки” стартира “Сцена на кръстопът 2009” в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:27 / 30.07.2009Коментари (0)2571
© Plovdiv24.bg
Мюзикълът "Котки", който блести в тазгодишния афиш на Музикалния театър, открива тазгодишното издание на фестивала "Сцена на кръстопът". Както винаги създателят на най-голямото есенно културно събитие в Пловдив - Стефан Данаилов, вече представи спектаклите, включени в програмата. Стартът е на 10 септември на сцената на Античния театър.

"Котки" е един от хитовете на световноизвестния композитор Андрю Лойд Уебър. Режисьор на мюзикъла е проф. Александър Донев, хореограф е Анна Донева. Сред артистите са Николай Петров, Иван Панев, Богомил Спиров, Александър Мутафчийски, Кирил Бояджиев, Марчо Апостолов, Еделина Кънева, Деница Шопова, Марияна Арсенова, Людмила Козарева и др.

Комедията на Народния театър "Слуга на двама господари" от Карло Голдони излезе в края на зимата с драматични перипетии. Юлиян Рачков и Карла Рахал пострадаха при репетиции и след това актрисата беше заменена с Рени Врангова. Сред недоразумения и комични разминавания влюбените се намират, а старите похотливци си патят. Режисьор е Димитър Бозаков. В ролите са Валентин Танев, Илияна Коджабашева, Красимир Доков, Иван Юруков, Мария Сапунджиева, Петър Попйорданов, Рени Врангова/Карла Рахал, Пламен Пеев, Юлиян Рачков. Костюмите са на Никола Тороманов.

Илка Зафирова, Светлана Янчева, Василена Атанасова, Христо Мутафчиев, Пенко Господинов и Александър Кадиев играят в "Перла" от бразилеца Мауро Рози на МГТ "Зад канала" в режисурата на Бина Харалампиева. Пиесата е за живота на едно семейство, в центъра на което са "старите" Светлана Янчева и Христо Мутафчиев. Романтична и нежна история за двамата съпрузи, привързани до смъртта си.

След като гостува на "Аполония", нашумялата постановка на "Сълза и смях" и Диана Добрева идва в Пловдив. "Сфумато", който липсва в Созопол тази година, ще представи на "Сцена на кръстопът" последната си постановка "Сънят на Гогол".

Маргарита Младенова и Иван Добчев показват гротесковите фигури, плод на въображението на Гогол. Може би по Невския проспект се движат персонажи от четири произведения на руския класик - "Невски проспект", "Иван Фьодорович Шпонка", "Женитба" и "Записки на един луд". Темата за обвързването на мъжа и жената в семейство минава през визията като капан, отвращение, съблазняване, страх. В края на краищата се оказва, че човек е луд за малко щастие, което трудно се постига и лесно изхвръква.

Играят Снежина Петрова, Албена Георгиева, Мирослава Гоговска, Елена Димитрова, Христо Петков, Цветан Алексиев, Огнян Голев, Антонио Димитриевски.

Пловдивският театър представя новата си премиера- "Живите от мъртвата махала" на писателя ветеран Петър Анастасов. Режисьорът Николай Ламбрев, който отдавна има интерес към пиесите на Анастасов, е постановчикът.

На фестивала ще гостува Пазарджишкият театър с хита си "Изкуството да смиташ боклука под килима" по Ингмар Бергман на режисьорката Десислава Шпатова, носител на три аскеера от последната конкуренция. Ще покажат постановки и Сливенският, и Хасковският театър.

В програмата е предвидена конференция на тема: "Театърът в глобалната медийна култура", както и няколко промоции на книги.

Фестивалът приключва на 21 септември.

Източник: в. "24 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 26
03.11.2009 »
22.10.2009 »
14.10.2009 »
13.10.2009 »
02.10.2009 »
26.09.2009 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проблеми между шофьори от масовия транспорт и пътници
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Презастрояването на Пловдив
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: