Краставиците не трябва да се съхраняват в найлонови пликове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:22 / 21.08.2024
2285
Краставиците не могат да се съхраняват в торби, тъй като те бързо започват да гният, каза гастроентерологът Анастасия Тимощенко. 

Тя обясни, че за оптимална температура за съхранение на краставиците се смята 12-14 градуса по Целзий.

"Поради високото си съдържание на влага, краставиците са доста капризни към различните методи за съхранение. Оптималната температура за съхранение на краставици се счита за 12-14 градуса по Целзий, далеч от други зеленчуци, които ускоряват тяхното узряване, по-специално домати. На стайна температура краставиците се съхраняват само 1-2 дни, но в хладилник, особено в найлонов плик, бързо започват да гният", заяви експертът.

Тимощенко отбеляза, че близостта на краставиците до плодове като домати, пъпеши, ябълки, киви, круши, праскови и чушки може да бъде пагубна за тях поради отделянето на етилен, който ускорява узряването.

"Не е желателно да оставяте краставици с повредена повърхност за дългосрочно съхранение, тъй като това ще ускори тяхното разваляне. Краставиците се съхраняват добре в хартиени пликове, в херметически затворени контейнери или индивидуално опаковани в стреч фолио", обясни гастроентерологът, цитирана от vesti.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Само на 46 почина известен супермодел
Дъщеричката на Ненчо Балабанов стана на годинка
Биткойн надхвърли 75 000 долара след победата на Тръмп – Pepe Unc...
Принц Уилям: Гордея се със съпругата си, гордея се с баща си
Днес е един от най-големите християнски празници
Димитър Рачков към русо изкушение: Аз съм ти първият


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).