ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Кубче лед в супата - хитрината на готвачите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:05 / 12.03.2024Коментари (0)7843
©
Опитните готвачи често добавят кубчета лед в тенджерата със супата. Оказва се, че този прост кулинарен трик помага да направите това ястие много по-вкусно.

Кубче лед в супата - защо този трик се прилага

Неговото приложение си струва най-вече, когато супите се окажат твърде мазни. В случая това е много лесно да се разбере по мазния филм, който плува по повърхността на ястието и го прави да изглежда не особено апетитно. Домакините обикновено се опитват да уловят излишната мазнина с черпак, но това невинаги е възможно.

Вместо това опитайте да хвърлите кубчета лед в тенджерата - замразената вода ще привлече мазнината и тя може лесно да се отдели с обикновена лъжица. В резултат ще получите много по-вкусно, апетитно и здравословно ястие. За вкусна супа е също толкова важно бульонът да е бистър.

Това се постига много лесно, трябва да се оберат пяната и излишната мазнина, като е най-добре докато бульонът ври. Когато бульонът заври, намалете котлона до минимум и оставете да къкри няколко часа при едва забележимо кипене. Ако все пак сте пропуснали момента и не сте отстранили излишъка навреме, налейте чаша много студена вода или добавете лед.

Пяната отново ще се издигне до върха и можете лесно да я съберете. Всички зеленчуци трябва да се поставят в бульона наведнъж - в зависимост от това колко време се готви даден зеленчук. Киселите съставки трябва да се добавят към супата само когато картофите са поне наполовина сварени. Ако ги добавите твърде рано, картофите ще станат твърди и безвкусни. Добавянето на юфка, ориз и елда трябва да се осъществи в последния момент, 2-3 минути преди края на готвенето - добавете юфка и 7-10 минути преди края на готвенето - добавете зърнени храни.

В противен случай тези съставки ще се сварят и супата ще се превърне в каша. Всяка супа трябва да се осоли по различен начин. Зависи какво служи като основа за бульона. Рибената чорба се посолява в началото, месната - в края, а гъбената и зеленчуковата - когато съставките омекнат. Всички останали подправки се добавят 3-5 минути преди готовност на супата.

Дафиновият лист трябва да се извади от супата 10 минути след добавянето, в противен случай ще придаде горчивина и неприятен послевкус. Всички зеленчуци в супата трябва да се нарязват само с остър нож. Ако острието е тъпо, тогава ножът смачква храната и тя губи сока си. Всичко това се отразява на вкуса и качеството на супата. Малка тайна: за да направите супата по-вкусна, в края на готвенето, около 10-15 минути, изсипете половин чаша зеленчуков сок (морков или домат), съветва actualno.com.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Зима 2024/2025 г.
Риск от чума по дребните преживни животни
51-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: