Лесен начин да придадем повече вкус на салатите, този сос ще ги преобрази

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:47 / 13.01.2025
7369
Всеки ентусиаст кулинар знае, че един от лесните начини да придадем повече вкус и характер на ястията, е чрез ползването на сос. А дали ще прибегнем към класически рецепти, или ще експериментираме, зависи от настроението и от наличните продукти.

За един почти универсален сос обаче са ни необходими няколко основни продукта, които присъстват в почти всяка кухня. Говорим за класическия винегрет, който обаче да подобрим с няколко необичайни добавки и да го превърнем в лимонов.

Ето и какво ни е необходимо за лимоновия винегрет:

2 средно големи лимона

1 скилидка чесън, стрита на паста

1 ч.л. сол

2 ч.л. мед

1 ч.л. дижонска горчица

3/4 ч.л. настърган джинджифил

1/4 ч.л. черен пипер

1/4 чаша зехтин

2 с.л. олио

Настъргваме кората от единия лимон, след което изстискваме сока и на двата лимона, и го изсипваме в буркан. Добавяме всички останали продукти, освен мазнината, затваряме буркана, разклащаме усилено и разбиваме добре.

Добавяме зехтина и олиото, след което повтаряме разбъркването, докато се получи емулсия, пише The Kitchn, цитиран от lifestyle.bg. Можем да използваме готовия лимонов винегрет с всякакви зелени салати. Сосът се съхранява добре в хладилник за около седмица, като не бива да забравяме да го разбъркаме преди употреба, защото се утаява,.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Голям празник за първата звезда на попфолка у нас
Как да изберем правилния за нуждите ни бойлер и минимално да това...
Ново 20: Разведената Светлана Гущерова се обясни в любов на мъжа ...
Тяхната история напомня, че истинското щастие се крие в простите ...
Д-р Тихомира Георева: Вредните храни винаги са в най-шарените опа...
Трите най-красиви жени са от Южна България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).