Лесни начини как да различите истинското сирене от фалшивото
Сиренето има много фенове. Както всъщност са и разновидностите на този млечен продукт. Но понякога, вместо истинско сирене, рискувате да купите фалшиво сирене с "тайни“ съставки.
Основните компоненти на натуралното сирене са мляко с добавка на ензими и закваски. Също така, специални бактерии са отговорни за вкуса и аромата на продукта, а млекосъсирващият ензим ренин е отговорен за образуването на изварата - зърното на сиренето. Освен това, в съответствие с рецептата, към продукта могат да се добавят сол и различни подправки.
Въпреки това, не винаги е възможно да сте сигурни, че сиренето, купено в магазин, е наистина естествено, дори ако има етикет с идеалния състав.
Възможно ли е да се разграничи висококачественото сирене на око? Според експерти, има няколко прости начина да тествате сиренето за натуралност.
1. Погледнете модела и формата
Когато избирате сирене, обърнете внимание на това как изглежда. Натуралното сирене има равномерна шарка и запазва формата си. Повърхността на продукта не трябва да е прекалено ярка - това може да означава добавяне на багрило.
2. Сгънете парчето
Ако сгънете парче сирене и то се напука, това е показател, че производителят е "овкусил“ сиренето с мляко на прах и палмово масло.
3. Попийте с хартиена салфетка
Това също е достъпен начин за проверка на качеството. Ако след това върху салфетката е останала мазнина, продуктът съдържа растително масло.
4. Осветете с UV лампа
Поставете сиренето под UV лампа. Ако видите жълт цвят, сиренето е натурално. Както отбелязва специалистът, други цветове може да показват, че имате фалшификат в ръцете си.
5. Фокусирайте се върху цената
Естественото, висококачествено сирене не може да струва по-малко от компонентите, от които е направено, actualno.com.