Най-известната Линда в България - съпругата на бившия премиер Кирил Петков, разширява кулинарния си бизнес. Когато канадката пристигна у нас, тя се престраши да отвори малка пекарна и сладкарница за безглутенови и вегански сладкиши на столичната улица "Оборище". Постигнала топ резултати в сладкарския бранш, Линда решава да се впусне в още по-дълбоки води - на ресторантьорството, разкриват хора от близкото й обкръжение.
Заведението, чиято лента ще бъде прерязана скоро, ще е позиционирано в София или в морския курорт "Лозенец" - любимото място за летни ваканции на семейство Петкови. Не било изключено ресторантите да са два, допускат вещи в занаята.
Половинката на лидера на ПП ще предлага като основно меню морски деликатеси за заможни ценители. В листата са включени морски раци, океански лобстери, стриди и прочутите миди "Сен Жак". Подбрана от Линда реномирана фирма от Канада ще снабдява бизнеса й с даровете на морето, разказват още нейните приятели. Подобно на ресторантите в нюйоркското Сити, порциите нямало да надвишават сто грама, а цените тръгвали от 50 лева нагоре.
Не е ясно дали експремиершата отново ще запаше престилката и ще готви лично за ВИП клиентелата си. Линда Петкова няколко години се справяше "соло" със сладкарския си бизнес и едва в началото на миналата година се обзаведе с помощничка. За гурме ястията в новия ресторант обаче със сигурност ще се наложи да назначи "мастър шеф". "На всяка манджа не можеш да бъдеш мерудия", коментират посветени в тайните на кулинарията. "Морските дарове не само се приготвят по специфичен начин, но и се поднасят със съответни ритуали", открехват ни майсторите. "Някъде например мидите се сервират с черни ръкавици на клиентите", разкриват те и препоръчват на съпругата на Петков да си назначи и подходящи келнери.
В навечерието на Нова година канадката призна, че "е главният у дома". "Движа почти всичко и се опитвам да бъда добра навсякъде, нямам помощничка", довери Линда. Баш майсторката в кухнята не може да се нахвали от свекърва си Венета, която й помагала много и от която усвоила важни тайни в готварството.
Бившата БГ премиерша много пъти е споделяла, че е започнала да меси и пече прословутите си безглутенови торти заради здравословните проблеми във фамилията. Самата тя открила, че глутенът в храните е виновник за проблемите й с щитовидната жлеза. Майка й също страдала от рядко заболяване на обмяната, а средната й щерка Ема - от диабет, пише
"България Днес".
Дали домочадието на Линда ще похапва в рибния гурме ресторант, засега остава загадка. По принцип морските дарове са подходяща храна за хора с ендокринни заболявания, така че сигурно и те ще бъдат клиенти на заведението. Разбира се, това е само прогноза, защото още никой не е опитвал рибните изкушения на експремиерската съпруга.
Близките й обаче са убедени на сто процента, че Линда ще се справи отлично, тъй като я познават като човек, който винаги върши нещата докрай. При това - със старание и мотивираност, а бизнесът винаги се е държал на тези качества.