ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Лъже ли Мелания Тръмп в мемоарите си?
©
Жената на американския президент Доналд Тръмп - Мелания, била галено комунистическо чедо, но въпреки това домът ѝ бил отарашен от югославското КТБ - УДБА.

Това става ясно от дългоочакваните мемоари на Първата дама на САЩ, които излязоха официално на 8 октомври и вече оглавяват класациите за продажби.

Бум на интереса към пикантните тайни на жената на американския президент показаха заявките за книгата ѝ, още преди да излезе на пазара.

Две са темите, които са особено интересни за читателите - интимности от съжителството ѝ с Доналд Тръмп, а преди това - житието-битието ѝ в комунистическа Югославия, от която е била част родната ѝ Словения.

Известно е, е баща ѝ е бил член на югославската комунистическа партия, но по-малко известното е, че въпреки партийната му принадлежност, е бил следен от УДБА заради съмнителни изказвания и скандално поведение. Нещо повече - домът на Мелания е бил изтарашен от службите, без да е ясно какво точно са търсели.

По спомените на Мелания, съседите ѝ са доносничели за семейството й, докато е живяла в Словения, и най-вероятно УДБА затова е нахлула в къщата.

"През 1978 г. агенти претърсиха къщата ни за "доказателства за престъпна дейност“, след като съсед съобщи, че "има нещо подозрително в начина на живот на баща ми“. Баща ми никога не е бил осъждан за престъпление,“ пише Мелания.

Тя добавя, че комунизмът не е неговото политическо убеждение.

"Членството в партията беше задължително. Неговото членство беше задължително, защото партията въведе автоматичен месечен членски внос от част от заплатата му ", твърди бившата първа дама на САЩ.

В мемоарите си Мелания описва словенското си детство като щастливо. Започва да се занимава с моделство на шестгодишна възраст и майка й Амалия, шивачка, и баща й Виктор, продавач на коли, водят нея и сестра й Инес на пътешествия из Европа. По това време гражданите на Югославия можеха свободно да пътуват по смета, за разлика от българите.

Британският Daily mail се занимава по-обстойно с бащата на Мелания, като източникът на вестника споделя, че членството на Виктор в партията е помогнало на семейството му да получи специално отношение в града. Сега обаче, след като Мелания е съпругата на американски президент, се забелязва бум на туристите, искащи да разгледат родното място на Първата дама.

По времето, когато Мелания е още дете, само пет процента от словенците са били членове на Комунистическата партия и въпреки че баща й не е излагал публично  политическата си ориентация, тя е била очевидна за съседи и роднини, разказва човек, който живее в селото, пред Daily Mail.

"Виктор беше в партията, която ви помогна да получите държавна работа или по-високи позиции" - казва източникът на вестника, влизайки в задочен спор с Мелания.

Тя обаче твърди в мемоарите си, че са постигнали охолния си живот с упорит труд. Интересното е, че членовете на някогашното комунистическо самейство вече са американски граждани.

"Моето семейство, подобно на много други, просперира, благодарение на амбицията, решителността и силната работна етика на моите родители. Детството ми беше изпълнено с щастие, красота и позитивност, далеч от типичния разказ за момиче, израснало в комунистическо общество “, пише Мелания.

Дали тя е права, или хората, живели като техни съседи навремето, е трудно да се определи.

Както се казва ...истината е някъде там.


Още по темата: общо новини по темата: 2320
09.10.2024 »
09.10.2024 »
09.10.2024 »
09.10.2024 »
09.10.2024 »
09.10.2024 »
предишна страница [ 1/387 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Икономическа зона "Тракия"
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: