Любим актьор, който се забърка в мегаскандал, черпи днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:44 / 15.07.2024
3388
Любимият на мнозина български актьор Юлиан Вергов е роден на 15 юли. Той Завършва актьорско майсторство в Театрален колеж "Любен Гройс“ в класа на професор Цветана Манева през 2001 г. Дебютира на сцената на Народния театър "Иван Вазов“ в "Ромео и Жулиета“ по Уилям Шекспир, постановка на Лилия Абаджиева.

Участва в постановките на: НДТ "Сълза и смях“, Народен театър "Иван Вазов“, Театър 199, Театър "Българска армия", Сатиричен театър "Алеко Константинов“.

През 2013 г. заедно с приятелите си Владимир Карамазов и Захари Бахаров основават продуцентската компания "Three Bears Entertainment" и в копродукция със Сатиричен театър "Алеко Константинов“, осъществяват спектаклите "Спанак с картофи“, "Арт“ и "Дакота“. Като на едно от представленията на "Дакота“, присъства лично автора Жорди Галсеран. Триото стават носители на наградата "Любимец 13 - Актьорски ансамбъл".

От 2014 г. Юлиан Вергов е неизменно посланик на "Нощ на театрите“, част от инициативата "Европейска нощ на театрите“.

Освен в театъра, Вергов има роли и в телевизионните сериали "Тя и той“ , "Стъклен дом“ , "Революция Z: Секс, лъжи и музика“, "Откраднат живот“ и Отдел Издирване.

Активно участва и в киното.

През 2015 г. печели наградата "Икар“ на Съюза на артистите в България "за поддържаща мъжка роля“, за ролята на (Борис Сарафов) в "Солунските съзаклятници“, Народен театър "Иван Вазов“.

През 2018 г. е номиниран за наградата "Аскеер“ за водеща мъжка роля, за ролята на Сергей Василиевич Басов, адвокат в "NеоДачници“ по "Дачници“ от Максим Горки, постановка Иван Пантелеев, Народен театър "Иван Вазов“.

Юлиан Вергов, заедно с Диана Алексиева, Теодора Духовникова, Луиза Григорова, Весела Бабинова, Малин Кръстев, Иван Бърнев, Бойко Кръстанов, Захари Бахаров, Антони Дончев и Владимир Пенев през 2019г., създават форма̀та "Поетите“.

През 2022 г. печели наградата "Аскеер“ за ролята му на Иван Вазов в "Народът на Вазов“ от Александър Секулов, за поддържаща мъжка роля, Народен театър "Иван Вазов“

През 2019 г. и 2020 г. е гост-детектив в "Маскираният певец“. От 2020 г. е част от журито на "Като две капки вода“.

През 2022 година беше въвлечен е мегаскандал, след като колежката му Диана Димитрова го обвини в нападение, последваха и съдебни дела, едно от които все още е в действие. Това доведе и до загуба на доста ангажименти, един от които беше като жури в "Две капки вода".

Днешният ден той ще празнува на морето сред колеги и приятели, където е на снимачната площадка на сериала на Неда Морфова “Те, вълните" с Радина Кърджилова, Койна Русева и Теодора Духовникова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2213):
05.10.2024 Омъжва се цели осем пъти за седем различни мъже, като има и седем развода
05.10.2024 Турски милионер развежда засукана водеща
05.10.2024 Джъстин Бийбър с шокираща изповед за наркотиците
05.10.2024 Димо: Роди ми се трета дъщеря по време на "Игри на волята"!
05.10.2024 Днешното участие на Анелия по Нова телевизия се оказа тотал щета
05.10.2024 Дъщерята на Глория има нов, крие го
Още новини от Любопитни новини:
Димо: Роди ми се трета дъщеря по време на "Игри на волята"!
Моника Белучи си взе куче от развъдник в Пловдив
Грандиозен гаф на бТВ в "Стани богат"
Сузанита: Държах нож срещу майка ми
Славена Вътова вече официално е разведена
Биляна Гавазова най-после се омъжи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).