ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Любителите на бирата ще бъдат доста разочаровани от тази новина | ||||||
| ||||||
Количеството и качеството на хмела, ключова съставка в повечето бири, се влияе от глобалното затопляне, според проучване. В резултат на това бирата може да стане по-скъпа и производителите ще трябва да адаптират методите си за варене. Изследователите прогнозират, че добивите на хмел в европейските региони на отглеждане ще намалеят с 4-18% до 2050 г., ако фермерите не се адаптират към по-горещо и сухо време, докато съдържанието на алфа киселини в хмела, което придава на бирите техния отличителен вкус и мирис, ще спадне с 20-31%. "Пиещите бира определено ще видят изменението на климата, било то в цената или в качеството“, каза Мирослав Трънка, учен от Института за изследване на глобалните промени към Чешката академия на науките и съавтор на изследването, публикувано в списание “Nature Communications". Бирата е третата най-популярна напитка в света след водата и чая и се прави чрез ферментация на малцови зърна като ечемик с мая. Обикновено се ароматизира с ароматен хмел, отглеждан предимно в средните ширини, който е чувствителен към промените в светлината, топлината и водата. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Виктор и Беба отново заедно
08:42 / 29.11.2024
Годеж 17 години след първата им среща, когато са били деца
15:49 / 29.11.2024
Ударно начало на декември за три зодии
14:46 / 28.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета