Мадона загуби втори много близък човек

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:57
790
Кристофър Чиконе, художник и интериорен дизайнер, който работи в тясно сътрудничество с по-голямата си сестра Мадона по време на нейния възход до световна суперзвезда през 80-те и 90-те години, e починал в петък, 4 октомври. Той беше на 63. Причината за смъртта е рак.

Според изявление на семейството му Чиконе е починал в мир, заобиколен от близките си, включително съпруга си, британския актьор Рей Такър.

В неделя, 6 октомври, в Instagram Мадона отдаде почит на брат си с публикация, която демонстрира техните близки отношения и признава понякога бурния характер на връзката им.

"Той беше най-близкият човек за мен толкова дълго", пише поп звездата. "Трудно е да се опише връзката ни. Но тя израсна от разбирането, че сме различни и обществото щеше да ни накара трудно да не следваме статуквото. Хванахме се за ръце и танцувахме през лудостта на нашето детство."

Чиконе е петото дете и третият син, роден от Силвио и Мадона Чиконе и е израснал в Рочестър, Мичиган, където както "личната, така и творческата му идентичност разцъфтяват, за да разкрият експанзивна артистична душа", според семейството му.

След като учи танци в колежа, той се премества през 1982 г. в Ню Йорк, където Мадона, две години по-възрастна от него, вече си създава име в центъра на изкуството и музикалната сцена. Той е резервен танцьор във видеото към нейния сингъл "Lucky Star" и изиграва важна роля зад кулисите на нейните хитови турнета.

Чиконе започва като гардеробиер, помагайки на Мадона да прави бързи промени в костюмите между номерата, но той си проправя път до арт директор на провокативното турне Blonde Ambition през 1990 г., описано в документалния филм "Истина или предизвикателство". Той е и директор на турнето на турнето Girlie Show през 1993 г. Чиконе декорира няколко от домовете на Мадона и се ориентира към кариера като интериорен дизайнер. Чиконе е и един от няколкото гейове, които имат формиращо влияние върху естетиката и поп личността на Мадона, предава lifestyle.bg.

Отношенията между двамата охладняват някъде в края на 90-те. Чиконе публикува мемоари "Мадона, сестра ми" през 2008 г., в които твърди, че отношенията им са обтегнати, заради творчески и финансови различия и поради брака й с британския режисьор Гай Ричи. Но през 2012 г. Чиконе твърди, че отново е в добри отношения със сестра си.

През последните години той се връща в Мичиган, където семейството му се грижи за лозе, и продължава да работи като художник и интериорен дизайнер. Смъртта на Чиконе настъпва само две седмици след като мащехата му Джоан Чиконе почина от рак. По-големият му брат Антъни се спомина миналата година. Майка му умира от рак на гърдата малко след раждането му през 1963 г., припомня Yahoo Life.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2255):
07.10.2024 Ал Пачино призна, че сърцето му е спряло
07.10.2024 Венета Райкова отбеляза три важни години
07.10.2024 Меган без Хари
07.10.2024 Тайната, която крие една от най-известните сватбени рокли в света
07.10.2024 Рени от "Игри на волята": Обичам Светлин!
07.10.2024 Тя е изоставена от родната си майка, но мащехата й помага да сбъдне мечтата
си
Още новини от Любопитни новини:
Рени от "Игри на волята": Обичам Светлин!
Крал Чарлз с информация за лечението си
Правим резервации за Коледа и Нова година
Биляна Гавазова се омъжи
На три зодии няма да им е лесно през октомври
Тихите убийци - маргаринът, палмовото масло и пържените храни 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).