ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Марин от "Стар академи" направил първия си клип в 3-и клас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:28 / 07.05.2006Коментари (19)6464
©
Снимка и информация: в."Сега"
Името Марин Йончев е почти непознато на родната публика. Когато обаче стане въпрос за Марин от "Стар академи", всеки знае, че това е ученикът от музикалното училище в Пловдив, който миналата година спечели надпреварата в първото издание на шоуто по Нова телевизия у нас, а преди около месец взе и наградата на БГ Радио за дебют сред професионалистите в музикалния бранш. За всеки, който познава лично талантливия певец, е ясно, че успехите му не са случайни, нито пък са резултат на добре планирани продуцентски похвати, съпътстващи всяко тв шоу.

Затова не е изненадващо, че още първият клип на Марин към песента му "Един безсмислен ден" почти веднага след като се завъртя по музикалните канали, влезе и в челото на класациите. Парчето е писано специално за Марин от Дони.

"Снимките на един клип се оказаха трудна работа", разказва Марин Йончев премеждията си. По сценарий във видеото вали дъжд и сняг. Снегът пък се прави със специална машина, от която излизат мехурчета като балончета от веро. Пред камерата те изглеждат като сняг, но всъщност са много лепкави", обяснява Марин. Затова той трябвало само да си отваря устатата и през 5 минути снимките спирали, за да може да се изкашля на спокойствие. Трудно било заснемането и на моментите, в които вали дъжд, защото на Марин хич не му харесвало да е мокър. Първоначалната идея била той да е с чадър, но понеже ролята му в песента е на нещастно влюбен, екипът решил, че ще изглежда по-тъжен, ако дъждът вали направо върху него.

В клипа участва една от най-добрите приятелки на Ралица, която е танцьорка от "М Денс", но е позната на зрителите с участието си в риалити шоуто на Би Ти Ви "Красавицата и отличникът". Самият певец оценява заснемането на видеото като важна стъпка напред в кариерата си. Оказва се обаче,че това не е първият клип, заснет от него. Той е правил свои музикални филмчета още като малък заедно с кака си Соня. Тя тогава работела в телевизия и понеже имали свои песнички, решили да ги филмират. Марин бил в трети клас. Понеже бях много нисък в сравнение с нея, тя седяла на един стол, а той бил отзад с ръце на раменете й. "Зад нас пък се прожектираха различни кадри и това представляваше нашият клип", спомня си певецът. В момента обаче за нищо на света не иска да покаже творбата си на чужди хора.
Марин явно има доста високи изисквания към изявите си като музикант, защото оценява случилото се в "Стар академи" много повече като шоу, отколкото като истинска музикантска работа. "В началото преподавателите се опитваха да ни обучават, както са свикнали в академиите, научихме доста неща, но на публиката явно това й беше скучно", твърди Марин. Според него най-голямата полза от престоя му в академията на НТВ е, че всички участници са станали известни много бързо. "Аз цял живот съм се занимавал с музика, но трупането на популярност е бавен и труден процес, ако не беше шоуто и сега едва ли хората щяха да ме познават", разсъждава пловдивският талант. Той дели изпълнителите на два вида - едните са от типа, които изглеждат много добре и по които всеки се прехласва, а другите пеят добре, смята Марин.

Целият му живот е свързан с музиката и биографията му е наситена с изяви на сцената. "Аз не съм станал музикант, родил съм се музикант", твърди за себе си Марин. Бил 2-годишен, когато сестра му вече свирела на пиано, а той много настоявал да седи до нея, защото му харесвало да я слуша. На 3 г. тръгнал на солфеж, на 4 започнал да пее и вече свирел на пиано. 2 години по-късно взимал уроци по китара при известния пловдивски музикант от "Бели, зелени, червени" Веселин Койчев. Учил е и цигулка при също известния пловдивски преподавател Гаро Балтаян. Още от първи клас тръгнал на уроци по пиано в музикалното училище като частен ученик и естествено бил отличник по музика. Във втори клас пък се записал в известния Хор на пловдивските момчета и покрай изявите си там обиколил цяла Европа. За известно време бил дори и солист, но... "и в тези неща има корупция", обяснява Марин. Ходел там до 8 клас.

Тогава кандидатствал с пиано в музикалното училище, но не успял да влезе. "Не знам какво точно се случи, но останах първа резерва, защото кандидатствах по едно и също време с дъщерята на директора", спомня си не особено охотно Марин. Затова записал контрабас.
"Всъщност цял живот съм свирел поне по 4 часа дневно, понякога дори по 6 и нямах много време да играя с децата навън", обяснява певецът. Но въпреки това не се оплаква от детството си, още повече че е намерил време да се запали по футбола и твърди, че заедно с музиката това е другата му голяма страст. Любовта му към играта се появила случайно, когато след първия му официален концерт, когато бил на 3 години, спечелил като награда някаква розова топка. "Влюбих се в нея и така започнах да ритам", спомня си Марин. Започнал да рита редовно в квартала, когато бил в 5 клас и до девети даже имал няколко изяви като вратар на отбора на "Коматево". С приятелите му дори планирали да си направят собствен отбор "Атлетико" - Пловдив, въпреки че самият Марин е фен на "Барселона". Идеята така и не се реализирала, но Марин явно не съжалява много, защото така или иначе нямал много време за футбол. "Освен това по време на тренировките трябваше да правим по 2 обиколки на гребната база в Пловдив и затова реших да ставам вратар", спомня си Марин. Всъщност обаче, като всеки уважаващ себе си пловдивчанин, Марин е запален фен на "Ботев". Даже е решил да напише химн за любимия си отбор и следи отблизо всяка изява на тима и всичко случващо се около мениджмънта му.

Оказва се, че и "Стар академи" не е първата тв изява на музикалния талант. Той бил на 4 г., когато започнал да пее по концерти в "Малките големи звезди", а на около 6-7 години започнал да се изявява и в "Като Лъвовете" на БНТ. Първият му голям концерт бил с Лъвчетата на античния театър в Пловдив пред 3-4 хил. души. На 10 г. пък участвал на представление във Велико Търново, където за първи път се изявил на сцената с професионалисти - в случая със "Сигнал", а Марин изпълнил "Душа камбана" на "Диана Експрес".
Театърът също влече влюбения в сцената изпълнител. Още във втори клас той започнал да посещава театър "Апарт" в Младежкия дом в Пловдив и дори получил две различни роли в едно и също представление, но вече не помни какви са били. Затова не е случайно, че НАТФИЗ го влече също толкова, колкото и Музикалната академия. Марин все пак има време да реши как да продължи артистичната си кариера, защото в момента е 11 клас в Националното училище за музикални и танцови изкуства в Пловдив.

Като всеки млад човек Марин признава, че се вълнува и от момичета, макар и не колкото от музиката. "Почти всичко, което съм сътворил, е вдъхновено от жени. Аз съм ценител на женската красота и тя може силно да ме развълнува, но на моята възраст това не е най-важното занимание", разсъждава музикантът. За пример разказва един случай в Пловдив, когато видял най-красивото момиче, божествено, много красиво. Забелязал я още когато била далеч и направо се захласнал. Следял я с поглед през цялото време, докато тя се придвижила 30-40 м. Какво било обаче разочарованието му, когато разминавайки се с нея, я чул да казва на приятелките си "Е...х маам му, къде шъ хоим днеска? Писна ми от тия дискотеки!". "Оттогава имам малко задръжки, когато трябва да се занимавам с жени", обяснява Марин. И с присъщото си чувство за хумор бърза да подчертае, че е хетеросексуален.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.01.2007 г.
Aнонимен
на 30.07.2006 г.
0
 
 
vsichko dobre za marincho ,samo loshoto che e zhultur,papagal ama toi e oshte malyk i zabluden-prosteno mu e!!!!
па4о
на 07.07.2006 г.
0
 
 
Оня последния анонимник ме утрепа.Такова изрязване още не бях виждал!Ами да беше участвал ти,бе!Пак щяхме да те изберем/ако си от Пловдив/и щеше да си първото магаре,спечелило такова тв. шоу!!! Давай,Марине,само така и - само Ботев!
Краси
на 06.07.2006 г.
0
 
 
Марин е чудесен!Едно умно,сърцато и с чувство за хумор момче,един наистина,ама наистина талантлив певец с уникално красив глас.За мен това е несъмнената истина и не ме интересуват никакви злобни коментари по негов адрес.От сърце му желая голям успех на музикалната сцена,защото НАИСТИНА го заслужава!!!
Вили
на 28.05.2006 г.
0
 
 
Браво Марински. Давай все напред. Всички те обичкаме и подкрепяме. Кажи на Дони да ти напише още някоя песен. Май най-добре ти изпълняваш неговите песни. Пееш ги със сърцето си. Късмет и много нови песни, с които да ни караш да се гордеем с теб и с Пловдив.
Petrova
на 19.05.2006 г.
0
 
 
Не оплювайте таланта, особено съгражданин. Той се нуждае от подкрепа. Марине, цялото семейство те подкрепя, близките и приятелите ни също. Труда който полагаш ще бъде оценен подобаващо. УСПЕХ и тук и на световната сцена. Ти го заслужаваш. Не обръщай внимание на злобни и завистливи, малки нереализирани душички.С теб сме!
Aнонимен
на 16.05.2006 г.
0
 
 
Не бил влязъл с пиано в Музикалното училище заради дъщерята на директора??? Е все други ли са му виновни на нег, а той и майка му са най-великите. На крива ракета космоса и пречи. Марин спечели Стар Академи само защото пловдивчани имат криворазбран "патриотизъм" спрямо градът си и хората от този град. И магаре да беше, щом е от Пловдив и него щяха да подкрепят и изберат пловдивчани.
eli_sweet
на 12.05.2006 г.
0
 
 
Маринчо е супер добричък и е много миличък:)Той не само е един невероятен човек но и един невероятен Талант:)МАРИНЕ, НИЕ СМЕ С ТЕБ И МНОГО СИ ТЕ ОБИЧКАМЕ!!!
Elito___
на 12.05.2006 г.
0
 
 
Marincho e super 4ovek i mn dobyr muzikant i pevec (i mnogo sladi4ukkk)!obicham go :)))!!!
Aнонимен
на 12.05.2006 г.
0
 
 
Уж голям музикант, а пък не можал да влезе с пиано в музикалното:>:>:> Директора му виновен...че да не е било само 1 мястото хихих.Язък че свирил от 4 годишен:>:>:>
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: