Младият сценарист и режисьор Зигфрид идва в Пловдив за кинофестивала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:49 / 17.03.2009
2471
Специален гост на София Филм Фест в Пловдив днес ще бъде сценаристът, режисьор, оператор, фотограф, монтажист, композитор и писател Зигфрид. От 17 часа ще се състои отворената пресконференция в Артнюзкафе, от 18.30 часа в кино Лъки синема Зигфрид ще представи пред пловдивската публика авантюристичния си филм "Санса", а по късно вечерта ще има и концерт в Клуб Петното на Роршах.

Роденият през 1973 г. Зигфрид Дебребан започва да работи в киното още двайсет годишен в драмата "Somebody to Love" с участието на Харви Кайтел и Антъни Куин. Тогава негово поприще все още е само фотографията. Избира да бъде свободен от ангажименти и буквално заживява на улицата. Свири с приятелите си из Париж, снима, открива хора и рисува. Така се ражда и идеята за първия му игрален филм "Луиз (втори дубъл)" (1998). Със своя дебют като режисьор, монтажист, оператор, автор на музиката и сценарист Зигфрид разбива традиционните стереотипи за правене и възприемане на кино. "Луиз" показва фантазиите и изживяванията на млада жена, която обикаля из Париж. Тази "втора глава" ни предлага да видим криволичещите пътеки, по които поема нейният мъжки вариант. "Санса" проследява пътешествията на едноименния герой, докато той утолява жаждата си за вино, жени, песни и движение. Санса винаги е на път.

Втората прожекция в рамките на София филм Фест в Пловдив тази вечер е на "Четецът". Превърнал се в едно от най-очакваните заглавия от програмата на фестивала тази година, този филм пленява с изключителната актьорска игра на Ралф Файнс и Кейт Уинслет, удостоена с Оскар за ролята си. Последният филм на режисьора на "Часовете" и "Били Елиът" - Стивън Долдри, разказва завладяваща история за истината и помирението, за това как едно поколение приема престъпленията на друго. Действието се развива в дълбоката германска провинция в края на 50-те години. Всичко започва като невинна любовна история на 15-годишния юноша Михаел с близо 20-години по-възрастната от него Хана. Осем години по-късно, вече като студент по право, Михаел наблюдава процесите срещу нацистките престъпници и се потриса, когато Хана отново влиза в неговия живот - този път като обвиняема в съдебната зала. Докато се разкрива миналото на Хана, Майкъл разбира и една дълбока тайна, която ще засегне живота и на двамата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
26.03.2009 Пловдивчани първи в страната ще гледат “В Брюж”
25.03.2009 Отлагат за утре последната лента от София Филм Фест в Пловдив
23.03.2009 "Козелът" е фаворитът на пловдивчани, прожектират го извънредно и днес
21.03.2009 Пет филма на София Филм Фест в Пловдив днес
20.03.2009 Промени и допълнителни заглавия на филмовия фестивал
20.03.2009 Британско кино тази вечер на София Филм Фест в Пловдив
Още новини от Любопитни новини:
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съю...
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).