ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Мнение на пътешественик: Филипините стават предпочитана дестинация за българите напоследък
Автор: ИА Фокус 17:31 / 17.08.2024Коментари (1)3053
©
Филипините стават предпочитана дестинация за българите напоследък. Това каза писателят и пътешественик Стойко Иванов в предаването "Куфарът" на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова.

Филипините се състоят от над 7000 острова, разделени в три островни групи – Минданао, Висаяс, Лусон. Сред най-известните и красиви плажове са Палаван, Корон, Ел Нидо, Боракай.

Филипините са най-голямата християнска държава в Азия. 85-90% от филипинците са ревностни католици. "В същото време съществува този феномен, че те изключително много вярват в лечители и гадатели и прилагат всякакъв вид магии, мистификации", обясни Стойко Иванов.

Самият той посещава такъв лечител. Процедурата е продължила пет минути. "Преживяването беше наистина много интересно, доста стряскащо. Лягаш на една маса, лечителката започва да сканира тялото ти с ръце и ако има нужда, просто бърка и вади. За болка не може да говорим, по-скоро за тип убождане, сякаш с горещ предмет някой влиза вътре в теб. На моменти беше дори страшно. В моя случай не мога да кажа дали има излекуване или не за проблема, за който отидох, но със сигурност ми беше полезно. След това се усещах много лек и все едно не съм аз в моето тяло, все едно летях. Това продължи два-три дни. След това болката ми се върна, но поне знаех причината за нея", сподели пътешественикът.

На територията на островната държава се говорят над 170 езика и диалекта. Официалният език е тагалог. Почти всички говорят и английски.

Кухнята на филипинците е повлияна от Испания и САЩ, които са били техни колонизатори в миналото.

Филипинците по думите му са особен тип хора. Филипините са бедна държава, а престъпността е висока, отбеляза Иванов.

Столицата Манила и околностите й представляват огромен мегаполис с население около 15 милиона души. По думите му това е много подценявана дестинация за туристите. "Това е огромен град с много замърсен въздух, доста неуреден като придвижване. Характерна за Манила е голямата престъпност", разказа той.

В Манила са едни от най-големите молове в света, което е характерно за Азия заради климата, обясни пътешественикът.

Интрамурос е историческата част на столицата. "Там има укрепления, стени, оръдия, зеленина. Красиво е, поддържано е, заслужава си да се види. Там е и най-голямото американско гробище извън Америка с над 17 000 гроба", разказа Стойко Иванов.

Интересен факт е, че много често филипинки се омъжват за българи. "Ние просто продължаваме една тенденция, започнала преди години – бели мъже, европейци, американци, австралийци, отиват във Филипините и си взимат филипинки за жени. Филипинките са екзотично красиви, изключително ревниви, с едно чувство на собственост“, разказа пътешественикът.

В аудиокнигата си "От гърлото на дявола към завоите на смъртта" той включва истории от Филипините.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.08.2024 г.
0
 
 
За човек, посетил веднъж, като турист, става. Но е много ненаясно с някои неща. 1) Филипините са ЕДИНСТВЕНАТА християнска страна в Азия, не просто най-голямата. 2) “Лечителите” са измамници всичките. Явно нашия човек е ходил на такава екскурзия, познавам и аз един човек, който направи нещо подобно. 3) Красивите и умни жени там са кът като навсякъде. Основната разлика е, че са красиви и умни, но не са повредени от западния феминизъм. Изкл. са посветени на семейството си. Затова и мъже от западния свят се ориентиран там да търсят жена ако търсят жена, която е скромна, предана и не създава проблеми резултат на феминистката култура и пропаганда.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: