ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Можем ли да пържим с вече използвано олио? | ||||||
| ||||||
При това положение възниква въпросът можем ли повторно да използваме мазнината? Краткият отговор е "да", но има определени условия. Първо трябва да сме избрали правилната мазнина като например слънчогледово или друго растително олио, различно от зехтин. Последният не е подходящ за дълбоко пържене не само заради цената си, но и заради това, че започва да пуши на доста ниска температура. Другият ключ към ползването на мазнината повторно е да контролираме температурата на пържене. Тя не трябва да е прекалено висока, защото мазнините започват да се разграждат и се отделя субстанцията акролеин, която придава горчивия вкус на препържената храна, предава lifestyle.bg. Важно условие при повторното пържене в същата мазнина е да я прецедим, за да премахнем всякакви малки загорели парченца или панировка. Правим го, когато мазнината е изстинала, като я прецедим през тензух или филтри за кафе. Препоръчителният брой на пържения в една и съща мазнина е три пъти. Но дори когато сме я ползвали само веднъж, трябва да я изхвърлим, ако е започнала да мирише на кисело или гранясало, мътна е или сме я пазили повече от два месеца, съветват Epicurious. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Драстично отслабналият Геро се оказа нежелан от телевизиите
14:51 / 24.11.2024
"УниКредит Булбанк" предупреди клиентите си
14:08 / 25.11.2024
Нов хитов турски сериал завладява ефира
15:59 / 24.11.2024
Ново нападение в столичен мол
19:56 / 24.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета