ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Най-вкусните пържени кюфтета, ето как | ||||||
| ||||||
Преди рецептата проверете обаче следните неща: 1. Прясна кайма, добро качество Далеч не е вярно, че пържените кюфтенца стават пухкави, само ако е използвана от свинска кайма. Без притеснения може да миксирате в различно съотношение или дори да използвате най-вече телешка кайма и отново да станат меки и приятни. 2. Точните подправки Чубрицата и кимион обезателно. Пресният магданоз носи свежест. 3. Внимавайте! Каймата трябва да престои, за да поеме ароматите от лука и подправките Поне 1 час каймата е добре да престои, като за целта трябва да закриете купата с кърпа или кухненско фолио, за да се съхрани ароматът на лука в каймата, а не да се разпилява в стаята. Плюс е, когато към топлата купа с ухаещи кюфтета, сложите малко биричка и намерите приятелска компания, с която да ги споделите. Съставки 1 кг Кайма 2 глави Лук 2 филии Хляб 2 бр. Яйца 2 щипки Чубрица 1 ч.л. Ким 1/3 връзка Магданоз 1 ч.ч. Олио 1 щипка Сол Начин на приготвяне 1. Положете каймата в дълбока купа и добре я размачкайте с ръце. 2. Добавете яйцата и нарязания на ситно лук. В никакъв случай не го стържете, така няма да се усеща текстурата му в кюфтето. 3. Накиснете филиите хляб за малко във вода, след което накъсайте на малки парчета. Ако не искате да киснете хляба, наронете го между ръцете си на ситни трохи. 4. Овкусете с подправките. 5. Омесете каймата с ръце. Изчакайте да престои час, за да усвои добре ароматите. 6. В дълбок тиган сипете олиото, докато се сгорещи. През това време оформете кюфтетата на топчета. Преди да ги поставите в тигана, ги сплескайте между дланите си, за да не ви залепва, леко ги намокрете с вода или ги намажете с олио. 7. Изпържете кюфтетата от двете страни до получаване на характерен и приятен кафяв цвят. 8. Кюфтетата трябва да са меки отвътре и с хрупкава коричка. За да се уверите, че са добре изпържени, разчупете първото готово и погледнете вътрешността му. Сигурният критерий, че са се получили е коричката да е приятно златиста. Приятно хапване! actualno.com |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Забраните на Архангелова задушница
10:26 / 01.11.2024
Александър Сано: За първи път виждам подобно нещо
19:09 / 01.11.2024
Земетресение в България
16:37 / 01.11.2024
Дано няма изненадани шофьори днес в Пловдив
05:00 / 02.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета