Най-влиятелната държава в ЕС за стоките от "Тему" и "Шейн": Това трябва да бъде спряно!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:56 / 27.09.2024
4732
Германия се обяви за общоевропейски мерки срещу китайските стоки, продавани онлайн и внасяни в ЕС, без да се спазват правилата на вътрешния пазар, предаде ДПА.

"Тези пратки са пряка заплаха за европейските производители, както и за компаниите, които спазват търговските закони, заяви зам.-икономическият министър Свен Гиголд в Брюксел.

Министрите на промишлеността и конкурентоспособността на страните членки на ЕС са в белгийската столица, за да обсъдят икономическото представяне на съюза и способността му да се конкурира с международните си търговски съперници, като например САЩ и Китай.

По думите на Гиголд Германия, Франция, Полша, Австрия, Дания и Нидерландия призовават Европейската комисия да използва всичките права, които й дава Законът за дигиталните услуги (DSA), за да разследва китайския онлайн внос.

Този закон управлява онлайн търговията и важи и за китайските компании "Тему" (Temu) и "Шейн" (Shein), които заливат европейския пазар с евтини стоки.

"Всеки ден в Германия пристигат стотици пратки, основно от Китай, със стоки, които не отговарят на европейските търговски правила. Това трябва да бъде спряно", посочи Гиголд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Неузнаваем: Известен актьор се стопи, отслабна с 30 кг
Дени от "Игри на волята" отново избухна със стил
Филип Киркоров отново разби с вида си
Слави Трифонов и Емилия се събраха
Ралица Паскалева унижи плувкинята Габриела Димитрова пред половин...
Радост за Христо Бонев - стана прадядо


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).