Наркотайните на океана: Заснеха самолета с дрога на Пабло Ескобар

Автор: Петя Кузева
Коментари (0)
16:36 / 04.10.2023
1816
Останките от самолет, който се разби, докато превозваше наркотици за известния колумбийски наркобарон Пабло Ескобар, са на дъното на океана край Бахамските острови вече 43 години. 

Машината Curtiss C-46 Commando излита от пистата на 15 ноември 1980 г. и се разбива във водите на Атлантическия океан. Фотографът Кен Кийфър направи серия от снимки на останките. Кийфър се занимава с подводна фотография и е известен с уникалните си изображения.

Стърчащ над водата в плитчините от южната страна на остров Норманс Кей, този самолет е обвит в митове и легенди. Историята е била разказвана и преразказвана толкова много пъти, че е трудно да се отделят фактите от измислицата.

Години наред малкият остров беше в епицентъра на новините за групата за контрабанда на наркотици. Самолетите са кацали на малката изкуствена писта, за която се смята, че е построена от самия Пабло Ескобар, за да заредят гориво, преди да продължат пътуването си до САЩ, за да оставят своя нелегален товар.

Той и съоснователят на картела Карлос Ледер установяват нова точка на прикачване в Бахамите на остров Норманс Кей, разположен на около 350 км югоизточно от брега на Флорида.

Според друга версия Ескобар и американецът Робърт Веско закупуват по-голямата част от острова, включително самолетната писта с дължина 1 километър, пристанище, хотел, лодки и къщи. Те построяват склад с охлаждане, където да се съхранява кокаинът. В периода 1978 – 1982 г. това е основният маршрут на дрогата за Меделинския картел.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ендокринолог: Дългият сън в детската градина води до ранно затлъс...
Биляна Йотовска се похвали с важен момент в образованието на дъще...
Маги Сидерова се отправи към екзотичен остров с любимия
Д-р Ива Гаврилова: Тенът не е на мода
Адвокат от Пловдив: Анализите му са на ниво 5-6 клас от Спортното...
Рафи Бохосян за баща си: Отне ми време да разбера, че тази болка ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).