Не пренебрегвайте тези три сигнала, защото са вик от мозъка ви за помощ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:16
1151
Сериозен проблем в тялото се показва от три сигнала, които не могат да бъдат пренебрегнати. Ако човек почувства внезапна слабост в тялото, вижда "светът да се размива пред очите му“ и говорът му е неясен, тогава той трябва да потърси помощ.

Кардиологът Олга Бокерия пише за това в своя канал Telegram, отбелязвайки, че говорим за предвестници на опасно състояние, когато инсултът все още може да бъде избегнат. По същество "това е последният шанс“.

Както обясни лекарят, изброените сигнали показват преходна исхемична атака (или TIA).

"Това не е просто временен проблем, а вик от мозъка ви за помощ. Той ви дава последния шанс да разберете какво не е наред и да предприемете действия“, пише Олга Бокерия, отбелязвайки, че слабостта или замъглената картина могат "бързо да преминат", но това облекчение е измамно.

Както обясни кардиологът, TIA е призив за действие. Ако такава атака бъде пренебрегната, тогава след неуспех и сигнали за това може да последва инсулт, променящ живота на хората.

Лекарят припомни как се проявява самият инсулт - нарушение на кръвообращението в мозъка, което води до необратими увреждания. В това състояние има проблеми с говора, понякога човекът изобщо не може да говори. Наблюдава се и изтръпване на лицето или ръцете.

"Особено от едната страна на тялото“, пише лекарят. Други признаци включват проблеми с координацията, замаяност, замъглено зрение и силно главоболие. Тук "времето е решаващият фактор“, заключава кардиологът, пише zdrave.to.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кралев съжалява за избухванията си и призна колко е бил гладен
Изненада в "Игри на волята", Елвиса се завръща
Ергенката Валерия отново се озова в спешното: Помислих си, че уми...
Здравко от "Биг брадър" засне много притеснително явление
Ева Кикерезова се излекува с екскурзия до Виетнам
Доведеният син на Иван се разплака след шамар от Емил Каменов, ма...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).