Невролог: Хората с хипертония трябва да избягват тези храни и напитки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:15 / 02.06.2024
4121
Лекарят невролог Екатерина Демяновская твърди, че пациентите с хипертония трябва да избягват тези храни. На първо място, трябва да обърнете внимание на закуските, както и на съставките в ястия и напитки, които допринасят за задържането на течности. 

Това се отнася за всичко солено, мариновано и подправено. Както отбелязва специалистът, прекомерната консумация на сол води до задържане на течности в тялото и допринася за повишаване на кръвното налягане.

За да избегнете това, е важно да избягвате маринованите зеленчуци, да използвате минимум сол при приготвянето на ястията и да добавяте лимонов сок, ябълков или балсамов оцет, сушен чесън или водорасли, за да обогатите вкуса. 

Също така трябва да избягвате колбаси и внимателно да следите приема на храни, богати на животински мазнини, тъй като това може да доведе до повишаване на нивата на холестерола, което е опасно за хипертония. 

Що се отнася до напитките, пациентите с хипертония трябва да избягват сладките газирани напитки и шампанското, пише zdrave.to.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Без еквивалент! Джокович запя "Луда по тебе", стана да танцува и ...
Земеделец си тръгна със само 500 лева от "Стани богат". Ники Кънч...
Колорит, адреналин и спиращи дъха "Игри на волята"
Не й личи, че е раждала преди само 6 месеца
Една звезда на 72: Той е боксьор, но печели куп награди като акть...
Сашо Кадиев се събра с бившата си жена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).