Никога не пийте алкохол с това мезе!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:32 / 20.11.2019
6626
Маринованите краставици в комбинация с алкохол могат да доведат до много негативни последствия за здравето. Гастроентерологът Сергей Вялов разказа за това в интервю за РИА Новости.

Според експерта използваният като основен компонент за консервирането на краставичките оцет може да раздразни лигавиците на стомашно-чревния тракт. Използването на кисели краставици като "мезе" за водка и други силни алкохолни напитки може да причини възпаление.

Вялов предупреди, че честата употреба на кисели или пикантни храни в комбинация с алкохол може да доведе до гастрит, ерозия на червата и язви.

Гастроентерологът посъветва използването на кисело зеле като заместител при консумация на високо градусов алкохол. Тази туршия съдържа метионин, който предотвратява развитието на язви и е лечебна за лигавицата на стомаха

Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Победителят в Big Brother 2024 е Марио! Мрежата полудя!
Най-красивата от "Островът на 100-те гривни" си намери майстора, ...
Роден е на днешния ден през 1979 г., наскоро призна за голям поро...
Какво се слага на трапезата за Андреевден?
Девет храни, които борят високия холестерол
Димитър Маринов от филма за Гунди: До три години всичко ще се про...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).