Норвежкият и американският посланик посетиха Перперикон, Норвегия ще даде пари за светилището

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:58 / 20.11.2010
1187
До края на 2011 г. или началото на 2012 г. норвежкото правителство ще отпусне нов транш средства - помощ за съхраняване на културно-историческото наследство в България, част от които вероятно ще е за скалния град Перперикон, каза посланикът на Норвегия Тове Скарстейн, която заедно с посланика на САЩ Джеймс Уорлик посети скалния град Перперикон.

Визитата се осъществи след покана на археолога Николай Овчаров, който

влезе в ролята на екскурзовод. Джеймс Уорлик и Тове Скарстейн останаха очаровани от видяното, като и двамата бяха единодушни, че Перперикон е добра база за привличане на туристи от САЩ и от Норвегия.

България има толкова богата история и нищо не демонстрира това повече от Перперикон. Това са хиляди години истории и традиции, "разкопани" от проф. Овчаров.

Това е изумително и магическо място, отбеляза Джеймс Уорлик пред журналисти и изрази надежда повече американци да посетят Перперикон.

Не съм виждала разкопки с подобен мащаб никъде другаде по света, сподели Тове Скарстейн. Според нея България става познато място за гражданите на други държави благодарение и на европейските програми. По думите й обаче в Перперикон има още какво да се желае по отношение на подобряването на инфраструктурата и построяването на посетителски център, който да обслужва туристите.


Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
Останала е под пари! Сърби разкриха хонорара на Камелия за купона...
Катето Евро: Каква загуба, той вече не живее при мен!
Семейството на Брус Уилис не знае дали той ще успее да отпразнува...
Какви обикновено са причините, които ни принуждават да продадем а...
Какво ни чака до края на септември според датата на раждане


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).