Нов скандал на Евровизия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
09:09 / 13.03.2006
2170

Участниците в Евровизия изпратиха протестно писмо днес до Генералния директор на БНТ Уляна Пръмова и до медиите в България, съобщи БГНЕС. С него те изразяват протеста си “относно техническите проблеми по време на гласуването чрез обаждания през мобилните оператори и БТК на финалния кръг на конкурса “Евровизия”, проведен на 11 март. БНТ въведе ограничения за гласуване по време - 10 мин. и до 5 обаждания от един телефон".

“След определените 10 мин. за гласуване ние сме информирани от хиляди наши симпатизанти от Фен-клубовете ни в цяла България, че гласуването през М-тел и БТК практически е било невъзможно. Ние питаме, как определената на първо място песен получи още в самото начало на постъпване на гласоподавателите за 30-40 сек. около 23% и те се запазиха почти без промяна до края на гласуването? Кой и как е дал възможност да се получи предимство още в началото на гласуването? Ние смятаме, че предварително е организирано и преимуществено въвеждане на гласове за песента, която спечели първото място. Феновете от цяла България ни се оплакват, че в определеното за гласуване време не се е получавал отговор, че гласът им е бил регистриран. Линиите просто не са приемали обаждане”, се казва в писмото.

Участниците смятат, че са нарушени правилата за равнопоставеност на техническите параметри на постъпване на гласовете за отделните песни – финалисти на конкурса “Евровизия” 2006-та. Участниците декларират от тяхно и от името на феновете си, че “гласуването на 11.03.2006 година беше технически опорочено”. В протестното писмо се казва още, че “подадените гласове на хиляди фенове не са отразени коректно, с което резултатът от гласуването фактически е подменен. Той не отразява реалните резултати, които биха били вследствие от истински подадените гласове”.

Участниците ще организират специална пресконференция. “Настояваме да има ново и коректно гласуване без съмнения за предопределение на крайните резултати чрез техническа намеса”, се казва още вписмото.

Виж коментарите (12)
Още новини от Любопитни новини:
Мария Силвестър с мъка съобщи: Валето си замина
Турбофилмирана лесбийка: Скандал в "Островът на 100-те гривни"
Дяволският мост в Родопите – символ на конфликт между доброто и з...
Доскорошен кмет използва новия жокер в днешния "Стани богат", тръ...
Обърнете си внимание: Не се фокусираме, просто "скролваме", а тов...
Водещи на bTV се изпокараха в ефир


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).