Нов театър прохожда с нощни представления

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:23 / 30.07.2009
1476
Нов пловдивски театър ще радва почитателите на Мелпомена от втората половина на септември. Той ще се казва "Hand" (от англ. ръка - б.а.) и ще се помещава в бившия Техникум по обществено хранене. Там трупата от десетина актьори, сред които и един ученик, е наела помещение от 60 кв. м., собственост на еврейското дружество "Шалом". "Преустройваме бивш кабинет по химия, висок 6 метра. Сцената ще е 24 кв.м. и ще е осветена от два реда прожектори, а останалото е залата за зрители", обясни един от инициаторите за създаването на новия театър Ивомир Игнатов, по-известен за пловдивчани като клоуна Кени. Коридорът ще е на два етажа, в които ще има фоайе, гримьорни, ателие, осветителен кабинет и зала за чакащи артисти.

За създаването на театъра са помогнали със средства, материали и труд десетки фирми и общественици от страната. Основен спонсор на "Hand" ще бъде компанията "Новиз" на Любозар Фратев. До момента в създаването на театъра са инвестирани 29 000 лв. без седалките за зрители и дограмата.

Денем от 10 до 18 ч в театъра ще се играят куклени представления за деца и кратки матинета, вечерното представление ще започва в 19,30, а в 21,30 ще има и нощни спектакли. За деца билетите ще са 5 лв., но ще има отстъпки при повече посещения. Входът за възрастни ще е от 6 до 15 лв., като най-скъпите билети ще са за спектакли с известни гастролиращи актьори. Първото представление ще бъде "Предателят" на Бертолт Брехт. Пиесата ще се играе на 15 септември.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"
Бум на турските сапунки, сериали със стари и нови сюжети тръгват ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).