Новата лента на Карлос Саура, филм за Чарлс Дарвин на Киномания в Пловдив за днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:32 / 20.11.2010
812
Съботната програма на Киномания в кино "Лъки синема" стартира в 16.15 часа с прожекцията на "Чарлс Дарвин: Сътворение". Филмът предлага едно емоционално пътуване, изследващо вярата, любовта, мъката и страстта в името на еволюцията.Годината е 1858-а и Чарлс Дарвин се е завърнал от далечна геоложка експедиция с кораба Бийгъл и се е установил в тихата британска провинция. Започва да работи върху книгата си За произхода на видовете, като търси баланса между своята революционна теория и отношенията с твърде религиозната си съпруга.

Очакваната с нетърпение прожекция на новия филм на Карлос Саура "Фламенко, фламенко" е с начален час 18.30. Лентата е завръщане към голямата любов на режисьора, допринесъл за световното популяризиране на фламенко звезди от класата на Антонио Гадес и Кристина Ойос, Хоакин Кортес и Естрея Моренте. В тандем с оператора Виторио Стораро, той проследява развитието на най-страстния испански танц от рождението му до наши дни, с помощта на прочути фламенко музиканти, певци и танцьори, които изиграват самите себе си.

Изключително забавната италианска комедия "(Без)опасни откровения" е гаранция за добро прекарване на събота вечер в киносалона. Прожекцията е от 20.45 часа. В италианската провинция семейство от средната класа е изправено пред криза, когато единият син докарва инфаркт на баща си, точно преди другият да обяви на всеослушание, че е гей... Макар и несъмнено комичен филмът е новаторски за италианското кино, което все още избягва да гъделичка съществуващия консерватизъм на много семейства по отношение на гейовете.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
Останала е под пари! Сърби разкриха хонорара на Камелия за купона...
Катето Евро: Каква загуба, той вече не живее при мен!
Семейството на Брус Уилис не знае дали той ще успее да отпразнува...
Какви обикновено са причините, които ни принуждават да продадем а...
Какво ни чака до края на септември според датата на раждане


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).