"Обществени врагове” и романтичната комедия “Лудост посред лято” тази вечер на Филмови нощи Филипополис

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:32 / 08.07.2009
1266
Последният шанс за пловдивчани да гледат "Обществени врагове" на открито в рамките на Филмови нощи във Филипополис е тази вечер от 21.15 часа в лятно кино "Орфей".
Лентата е заснета по романа на писателя Браян Бъроу като първоначалната идея е била режисьорът Майкъл Ман да заснеме цял телевизионен сериал по историята. 

Пълнометражният филм е с участието на Джони Деп ("Карибски пирати"), Крисчън Бейл ("Терминатор Спасение"), Чанинг Тейтъм ("Улична битка"), Марион Котиярд ("Добра година") и Джовани Рибизи ("Студената планина"). За главната роля на известния гангстер Джон Дилинджър е бил готвен Леонардо Ди Каприо ("Титаник"), но снимките на филма се отлагат четири години и той отказва. Изпълнителен продуцент на "Обществени врагове" е самият Робърт Де Ниро. Сюжетът се развива в Америка по време на Голямата депресия през 30-те, но това не важи за харизматичния гангстер Джон Дилинджър (Джони Деп). Заедно с бандата си той обира банка след банка по начин, който ги прави герои в очите на обществото. На съвсем друго мнение е шефът на бюрото за борба с престъпленията Дж. Едгър Хувър, който ги обявява за обществени врагове и изпраща по петите им най-добрия си агент - Мелвин Първис.

Късната прожекция от 23.30 часа е на филма, чийто режисьор беше на гости на града ни по време на тазгодишното издание на София Филм Фест. Латвиецът Александър Хан е създал една необичайна романтична коме¬дия, чието действие се развива в най-къса¬та нощ на годината. Младият американец Кърт пристига в Рига в търсене на своята полусестра и от пръв поглед намразва мястото. Но събитията и един приказлив таксиметров шофьор го карат да погледне на нещата по нов начин и когато на сутринта вижда как откарват кенгуру на лечение в болницата, окото му даже не мигва. "Лудост посред лято" е предложението на филмовите нощи за весело и незабравимо прекарване на горещата пловдивска нощ.


Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
23.07.2009 Най-новият филм на Андрей Слабаков тази вечер в лятно кино "Орфей"
22.07.2009 "Звуково огледало" с музиката на Били Кобъм довечера на филмовите нощи
20.07.2009 "Манастирът Шаолин" тази вечер само на Филмови нощи във Филипополис
18.07.2009 Филми на Педро Алмодовар и Пол Томас Андерсън довечера на филмовите нощи
17.07.2009 Филмовите нощи продължават и следващата седмица
17.07.2009 "Играчът" и премиерното заглавие "Без ограничения" тази вечер на филмовите
нощи
Още новини от Любопитни новини:
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"
Бум на турските сапунки, сериали със стари и нови сюжети тръгват ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).