ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Ограничават Google?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:12 / 09.10.2024Коментари (0)1854
©
Министерството на правосъдието на САЩ е съобщило на федерален съдия, че обмисля да отправи препоръча технологичният гигант да бъде принуден да продаде част от бизнеса си. Причина за това е облекчаване на щетите, причинени от търсачката на Google, която монополизира пазара, предава CNBC, цитиран от money.bg. Ако това наистина се случи ще сме свидетели на историческо антитръстово разделяне.

"Средствата за защита, необходими за "предотвратяване и ограничаване на поддържането на монопол, могат да включват договорни изисквания и забрани, изисквания за недискриминационни продукти, изисквания за данни и оперативна съвместимост, както и структурни изисквания", се посочва в официален документ.

Възможно е компанията на Alphabet да бъде принудена да предостави достъп до основните данни, които използва за изграждане на своите резултати от търсене и продукти с изкуствен интелект.

Това е първият опит на Вашингтон да раздели компания за незаконна монополизация след неуспешните опити за разбиване на Microsoft преди 20 години. Документът на Министерството на правосъдието, който се състои от 32 страници, очертава рамка от потенциални опции, които съдията да разгледа.

Антитръстовите органи твърдят, че Google е спечелила мащаб и ползи от данните от своите незаконни споразумения за разпространение с други технологични компании, които превърнаха търсачката ѝ в опция по подразбиране за смартфони и уеб браузъри.

Министерството на правосъдието твърди, че може да поиска от Google да даде на уебсайтовете повече възможности да се откажат от нейните продукти с изкуствен интелект. Обсъждат се и предложения, свързани с доминирането на Google над текстовите реклами в мрежата за търсене, като например изисквания компанията да предоставя повече информация и контрол на рекламодателите върху това къде се показват техните реклами.

Освен всичко това, Google може да бъде ограничена да инвестира в конкуренти или потенциални конкуренти в търсенето. Агенцията каза, че ще предостави по-пълно предложение относно средствата за защита следващия месец.

През септември Министерството на правосъдието и Google се изправиха в трети антитръстов иск, фокусиран върху доминацията на компанията над технологията, използвана за купуване и продажба на онлайн реклами. Финалът на делото е предвиден за края на ноември. Антитръстовите органи заявиха, че планират да принудят Google да продаде части от бизнеса си с рекламни технологии, ако съдът установи, че компанията наистина е монополизирала този пазар.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Отношенията София-Скопие
Природни стихии
Процедурата за избор на нов главен прокурор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: