Операта поставя във вторник "Риголето" от Джузепе Верди

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:04 / 26.05.2013
1541
"Никога може би няма да напиша нищо по-хубаво"-споделя Верди в едно свое писмо след триумфалният успех на операта "Риголето" в театър "Ла Фениче"-Венеция.

Този вторник - 28 май от 19 часа в Концертна зала имате възможност да се насладите на прекрасната опера " Риголето" от Джузепе Верди. Цяла плеяда български оперни звезди ще се срещнат с публиката на това представление. Прекрасната и любима вече на пловдивската публика Илина Михайлова ще се превърне в нежната девойка Джилда ,станала неволна жертва на любовта и наивността си. Елате да чуете виртуозното и изпълнение,заедно със солистите Стоян Даскалов,който ще бъде Херцогът на Мантуа, Делян Славов - гост в ролята на Спарафучиле и Петя Цонева - гост,в ролята на Мадалена. А централната роля- тази на шутът Риголето ще се изпълни от един от най- известните и харесвани баритони в момента - Нико Исаков,чието гостуване ще бъде пореден празник за пловдивчани. Спектакълът ще бъде дирижиран от маестро Алексей Измирлиев и ще бъде със субтитри на български език.

Само два дни по- късно - на 30 май, представлението на "Риголето" ще се повтори пред публиката в град Кюстендил, където билетите за него отдавна са изчерпани.През този сезон Държавна опера Пловдив гостува за четвърти път на сцената на кюстендилският театър,където интересът към представленията и е изключително голям. През вече отминаващият сезон,институцията направи редица концерти и спектакли и в Стара Загора, Панагюрище, Сливен, Свиленград, Съединение,Пазарджик и много други. През юни предстои концерт в Асеновград,а след това - за всички любители на операта - традиционният Верди фестивал на Античният театър.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
Камелия: На мен ми изглеждаше като скеч между двамата. Нямаше да ...
Направо неузнаваем: Никога не сте виждали Геро толкова слаб и рус...
Лекове срещу подуването на корема
Покупката на ананас или маруля е открита покана за флирт?
Камелия: Чалгата е поведение, а попфолкът не може да бъде изкорен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).