Откриха 6-метров кратер след падането на метеорита в Русия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:23 / 15.02.2013
3898
Руски военни са открили кратер с диаметър около 6 метра на мястото, където тази сутрин падна метеорит. Според властите основната част от него се е стоварила в езерото Чебаркул. Радиационният фон на мястото на катастрофата в норма, предаде lenta.ru.

Експлозията на метеорита остави Челябинск без газ. Според интернет страницата на общинската администрация при ударната вълна се е задействала системата за сигурност и доставките към жилищните сгради са били спрени.

От фирма "Челябинскгазком" потвърдиха, че над две хиляди домакинства са останали без газ, но не са установени щети по тръбопроводите.

Информациите за пострадалите от метеоритния удар са противоречиви. Според Министерството на икономиката общият брой на ранените в района на Челябинск е 514 души, като 112 от тях са настанени в болница. В същото време РИА Новости цитира друга информация, според която от 525 пострадали са били хоспитализирани 34 души, като двама от тях са в тежко състояние.

Източник: в. Стандарт

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Един от най-популярните гласове има рожден ден днес
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
Камелия: На мен ми изглеждаше като скеч между двамата. Нямаше да ...
Направо неузнаваем: Никога не сте виждали Геро толкова слаб и рус...
Лекове срещу подуването на корема
Покупката на ананас или маруля е открита покана за флирт?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).