Откриват изложба живопис на варненски художник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:30 / 25.10.2011
1789
От днес до 14.11.2011г. в галерия "Възраждане" ще се състои изложба живопис на варненския художник Георги Йорданов.
Георги Йорданов е най-енигматичният и психореагиращ художник в съвременната ни живопис. Подчинил новата си изложба отново на женското присъствие, авторът ще ни стъписа, очарова и непременно развълнува. В неговите картини нищо не е това, което е!

Котките са омагьосани бивши любовници, Адам е средно статистичен българин, когото Ева и змията не могат да баламосат и т.н.

В този живописен свят свободно господства особената, фанатично фантазираща мисъл на един, неособено свободен, човек (каквито сме всички) и там се случва това, което има живот в подсъзнанието, в сънищата и в девствените мозъчни гънки.

С творчеството си, Жоро нищи и показва тайните ни помисли, неслучилите се намерения и не е ли тази живопис една несбъдната човешка химера?

Георги Йорднов е роден през 1960 г. в Шумен в семейството на варненския художник Йордан Йорданов. Работил е като художник във Варненския драматичен театър, във Варненската опера в Управление Златни пясъци. Бил е учител по рисуване в Руското и други училища във Варна. Има осъществени 23 самостоятелни изложби в България и Англия. Носител е на следните награди : 1995г. - І -ва награда за живопис на международното биенале Габрово , 1995г. - Отличие от едногодишно творческо пребиваване в студиото на тръста "Делфина студио" в Лондон, 2008г. - награда за живопис от VІ конкурсна зонална изложба "Национални награди Алианц България", 2008г. - носител на награда "Сребърно възраждане" на галерия "Възраждане".


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"
Бум на турските сапунки, сериали със стари и нови сюжети тръгват ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).