Откриват юбилейна изложба на Нейчо Дойчев в Художествената галерия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:23 / 13.07.2010
7335
Юбилейна изложба на Нейчо Дойчев ще бъде открита от утре до 31 юли в Градската художествена галерия на ул. "Княз Александър I" 15, научи Plovdiv24.bg.

Нейчо Дойчев е роден на 03 януари 1950 г. в Стара Загора.
През 1976 г. завършва Художествената академия във Велико Търново при проф. Александър Терзиев и проф. Никола Генов.
През 1976 - 1977 г. специализира в Художествената академия в Братислава, при проф. Йозеф Орлик.

След дипломирането си, Нейчо Дойчев започва да се занимава с академично и реалистично изкуство. Рисува портрети, пейзажи, голи тела, натюрморти от природата.

Днес характерни за изкуството му са обогатеността и взаимодействието между цветове и тонове, диалогът и напрежението в създаването на пространство в картините.

Познат с артистичното име Д' Нейчо, пазарджишкият художник Нейчо Дойчев, доскорошен директор на Художествената галерия "Станислав Доспевски" в Пазарджик, представя своята юбилейна изложба живопис в залите на Градската художествена галерия - Пловдив. В 45 платна живописецът ни представя своя път към храма. Преминал през школата на реализма, Нейчо Дойчев открива безкрайността на абстрактните паралелни светове. В по-ранен период на своето творчество търсенията му бяха близки до сюрреализма, в един личен вариант. Днес художникът натоварва платното с физическата тежест на плътни слоеве боя, нанасяйки яростно подсъзнателните си видения, превръщайки поредицата от творби в искрящ водопад от чисти цветове, пластични форми и светлина, подсказвайки на зрителя духовните си стремежи, обвързани в живописната амалгама на времето, което му принадлежи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
Останала е под пари! Сърби разкриха хонорара на Камелия за купона...
Катето Евро: Каква загуба, той вече не живее при мен!
Семейството на Брус Уилис не знае дали той ще успее да отпразнува...
Какви обикновено са причините, които ни принуждават да продадем а...
Какво ни чака до края на септември според датата на раждане


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).