Отново "Нощ на музеите и галериите в Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
17:02 / 04.09.2006
2514
В този нощен празник на изкуствата с популярен европейски формат галериите и музеите отварят свободно врати до малките часове след полунощ със специално подготвена програма. На 29 септември тази година паралелно в Пловдив и Стара Загора ще ще се включат 45 музея и галерии, организирали в пространствата си ексклузивни изложби, класически, фолклорни и джаз концерти, DJ партита, театрални представления, филмови и атр-видео прожекции, пърформанси, демонстрации на художестевни техники, дискусии, уъркшопове, премиери на книги и импровизирани арт-събития. В Нощта няма задължителен маршрут, а посетителите избират интересното за тях по предварително напечатана програма-пътеводител. Всички са поканени да научат нещо ново, да открият нещо свое, да се забавляват и участват в този изключителен празник, за който входът навсякъде е безплатен.
По покана на организаторите тази година част от музеите и галериите са подготвили Програма за деца (Малката Нощ), която ще се проведе между 18.00 и 20.00 часа, чиято цел е да привлече децата към заниманията с изкуство.

Програмата е отворена за инициативите на Приятелите на Нощта – книжарници, заведения, чуждестранни културни институции и др., които ще се включат със своя атрактивна програма, привлечени от атмосферата на “Нощта на музеите и галериите”.

За улеснение на придвижването по локациите на “Нощта” в късните часове са осигурени таксита, превозващи на преференциални цени.

В цяла Европа “Нощта на музеите” – с нетрадиционния си атрактивен формат и наситеност на културни събития – се превъръща в емблема за градовете, в които се провежда, а посетители и туристи плануват отдалеч посещенията си. В Пловдив “Нощта” влиза в съпътстващата програма на “Есенния търговски панаир” и е едно от най-чаканите събития в “Есенния салон на изкуствата”, а по инициатива на организаторите влиза като акцент за първи път и в дните на Стара Загора.

“Нощ на музеите и галериите” влиза в рамките на “Европейски дни на наследството ‘06”.

Виж коментарите (19)
Още новини от Любопитни новини:
Турбофилмирана лесбийка: Скандал в "Островът на 100-те гривни"
Дяволският мост в Родопите – символ на конфликт между доброто и з...
Доскорошен кмет използва новия жокер в днешния "Стани богат", тръ...
Обърнете си внимание: Не се фокусираме, просто "скролваме", а тов...
Водещи на bTV се изпокараха в ефир
10 години се носят на вихъра на любовта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).