ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Отново "Нощ на музеите и галериите в Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:02 / 04.09.2006Коментари (19)2517
©
В този нощен празник на изкуствата с популярен европейски формат галериите и музеите отварят свободно врати до малките часове след полунощ със специално подготвена програма. На 29 септември тази година паралелно в Пловдив и Стара Загора ще ще се включат 45 музея и галерии, организирали в пространствата си ексклузивни изложби, класически, фолклорни и джаз концерти, DJ партита, театрални представления, филмови и атр-видео прожекции, пърформанси, демонстрации на художестевни техники, дискусии, уъркшопове, премиери на книги и импровизирани арт-събития. В Нощта няма задължителен маршрут, а посетителите избират интересното за тях по предварително напечатана програма-пътеводител. Всички са поканени да научат нещо ново, да открият нещо свое, да се забавляват и участват в този изключителен празник, за който входът навсякъде е безплатен.
По покана на организаторите тази година част от музеите и галериите са подготвили Програма за деца (Малката Нощ), която ще се проведе между 18.00 и 20.00 часа, чиято цел е да привлече децата към заниманията с изкуство.

Програмата е отворена за инициативите на Приятелите на Нощта – книжарници, заведения, чуждестранни културни институции и др., които ще се включат със своя атрактивна програма, привлечени от атмосферата на “Нощта на музеите и галериите”.

За улеснение на придвижването по локациите на “Нощта” в късните часове са осигурени таксита, превозващи на преференциални цени.

В цяла Европа “Нощта на музеите” – с нетрадиционния си атрактивен формат и наситеност на културни събития – се превъръща в емблема за градовете, в които се провежда, а посетители и туристи плануват отдалеч посещенията си. В Пловдив “Нощта” влиза в съпътстващата програма на “Есенния търговски панаир” и е едно от най-чаканите събития в “Есенния салон на изкуствата”, а по инициатива на организаторите влиза като акцент за първи път и в дните на Стара Загора.

“Нощ на музеите и галериите” влиза в рамките на “Европейски дни на наследството ‘06”.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
ъръп
на 19.10.2006 г.
0
 
 
Да провинциални галерии,по-лошо нещо не бях вижд.Галериятана Д.Генов беше жалка.Градът на замърсения въздух,децата не дишат там,дишат химията на АТЗ и вечно болни са.Вместо вечери направете еко дни и нощи в Ст.Загора.Ядно ли е византийци.
Aнонимен
на 11.10.2006 г.
0
 
 
В Стара Загора е било много готино. 24 галерии и музеи в града на липите са били отворени.
Aнонимен
на 11.10.2006 г.
0
 
 
В Стара Загора е било много готино. 24 галерии и музеи в града на липите са били отворени.
арт
на 08.10.2006 г.
0
 
 
Пловдив прави нощите на музеите и галериите,но това е взето от Франция.Там се правят Бели нощи до 4-ри часа сутринта.Я,измислете нещо вие а стига сте копирали другите държави.Май на хората на изкуството не им стига въображението та все копира.Едно време беше СССРсега всичко от Фравция.Много жалко.
kvo stana
на 04.10.2006 г.
0
 
 
Kvo stana s noshtta!Shto ne pishete otzivi,kude sa kuratorite a i izkustvovedite.Komai tazi iziava obsluzi opredeleni krugove ot posredstvenia ,,elit'' na Plovdiv.Zashto mediite otraziha samo tazi chast na noshtta, koiato im beshe podnesena na tepsia.Zashto ne vidiaha i drugite proiavi izvun obiavenite v programata.Vuprosi,vuprosi,vuprosi.Dano nameriat, vernia otgovor.
Блум
на 11.09.2006 г.
0
 
 
kurator, аз поне пиша на кирилица. И съвсем ясно искам да ти кажа, че нищо не разбирам от изкуство, нито как се учи, нито как се създава. Не мога да разбера защо ти хрумна че имам.. Но имам някаква представа как се правят тези събития (Като "Нощта..") Затова и си правя труда да пускам мнения по въпроса. Ако не ми вярвате, или не искате, това си е ваше решение. Но не разбирам откъде си ги вади тия простотии vbkd и въобще кому са нужни. 9-ти септември, милия ни празник, генералски щерки, накъде ще задуха вятъра.. :) Много весело Това за семките беше тъпо, съжалявам че го написах..
vbkd''=========
на 09.09.2006 г.
0
 
 
Blum---umcho,kato si tolkoz umen i talantliv,osven che mozesh da blizesh sofri ot obshtinskoto sdruzenie Izkustvo dnes,drugo kakvo pravish.A shtiah da zabravia, mai neshto choplish po saitovete na zdruzenia i galerii, s ne dotam iasna predstava za vremeto i viatara, koito shte zaduha skoro!Zabravih da te popitam, kak beshe dnes na manifestaciata po sluchai milia Vi praznik, deveti septemvri.Mnogo zdrave na generalskata shterka.
kurator
на 09.09.2006 г.
0
 
 
Блум,ти наистина нямащ понятие от изкуство,как се учи,как се създава.Следи през по-голям период от време какво се случва в художествения живот и то не само в Пловдив.Защото си прав ,че грамотни(най-малкото трябва да имат образование в областта на изкуството)хора в Пловдив са малко.Един съвет, наблегни на граматиката,в българският език освен малки има и големи букви!
Блум
на 09.09.2006 г.
0
 
 
vbnd..---, не виждам особено много цветя наоколо... още по-малко са способните и грамотни хора, способни да направят нещо в този град. kurator, ти спокойно можеш да чоплиш семки, докато гледаш как нещата се случват.
Блум
на 09.09.2006 г.
0
 
 
vbnd..---, не виждам особено много цветя наоколо... още по-малко са способните и грамотни хора, способни да направят нещо в този град. kurator, ти спокойно можеш да чоплиш семки, докато гледаш как нещата се случват.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Шампионска лига сезон 2024/2025
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Първа лига, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: