Перфектният сочен и ухаещ тиквеник с готови кори и една тайна съставка

Автор: Лора Димитрова
Коментари (0)
14:56 / 24.12.2024
1687
Какво да сготвим за Бъдни вечер? Колко трябва да бъдат постните ястия на трапезата? Както на повечето празници, така и на днешният, акцентът на празнуване е трапезата. Ако следвате традициите на трапезата на Бъдни вечер трябва да сервирате нечетен брой постни ястия, най-малко 7. По този повод в интервю за "Фокус" главният готвач на заведение за бързо хранене на Женския пазар Драгомира Симеонова сподели любима нейна рецепта с една тайна съставка - приготвена с любов.

Рецепта, която ще ни представи днес, е баница с тиква.

Какво ви е необходимо:

- 1 пакет кори

- 500 гр тиква

- 300 гр захар

- олио

- орехи

Начин на приготвяне:

Тиквата се отрязва, с помощта на лъжица се почиства от семките, обелва се и се нарязва на парчета. Парчетата тиква се настъргват на едро ренде и се задушават в мазнина.

Към сместа добавяте захарта и орехите. Не е нужно да спазвате някакъв стриктен грамаж, но 200 - 300 гр смлени или леко начукани орехи ще ви свършат чудесна работа.  

Взимат се по две - три кори за баница и се намазват с олио. Слага се от плънката върху корите и се навиват на пурички. Прехвърлят се в предварително намаслена тавичка.

Тиквеникът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. По желание можете да се поръсите с пудра захар.

А какво каза Драгомира за подготовката за празниците можете да прочетете ТУК.

Виж коментарите (0)

Още по темата (218):
25.12.2024 БСП с добра инициатива в Пловдив
25.12.2024 Най-добрите коледни филми, които да гледате
25.12.2024 Лена Бориславова и нейната семейна коледна приказка
25.12.2024 Слави Трифонов: По празници човек осъзнава кое е най-важното в живота му
25.12.2024 Поверията на Коледа, които трябва да знаем
25.12.2024 Нова магнитна буря удря Земята навръх Коледа
Още новини от Любопитни новини:
Осем години Камелия пази своята тайна
Старобългарските думи, които използваме и до днес
Коледно чудо ще преживеят 4 зодии днес
Какво да правим с паричката от питката?
Софи Едигер е мъртва
Иво Сиромахов: За майкини най-важна е овчата баклава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).