ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Перфектният сочен и ухаещ тиквеник с готови кори и една тайна съставка | ||||||
| ||||||
Рецепта, която ще ни представи днес, е баница с тиква. Какво ви е необходимо: - 1 пакет кори - 500 гр тиква - 300 гр захар - олио - орехи Начин на приготвяне: Тиквата се отрязва, с помощта на лъжица се почиства от семките, обелва се и се нарязва на парчета. Парчетата тиква се настъргват на едро ренде и се задушават в мазнина. Към сместа добавяте захарта и орехите. Не е нужно да спазвате някакъв стриктен грамаж, но 200 - 300 гр смлени или леко начукани орехи ще ви свършат чудесна работа. Взимат се по две - три кори за баница и се намазват с олио. Слага се от плънката върху корите и се навиват на пурички. Прехвърлят се в предварително намаслена тавичка. Тиквеникът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. По желание можете да се поръсите с пудра захар. А какво каза Драгомира за подготовката за празниците можете да прочетете ТУК. |
Още по темата: | общо новини по темата: 219 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Иво Сиромахов: За майкини най-важна е овчата баклава
17:19 / 24.12.2024
Започва се, ще има усложнения
12:44 / 24.12.2024
След три години пауза тя се завръща
08:34 / 23.12.2024
Трите традиции, които задължително трябва да спазим на Бъдни вечер
15:52 / 23.12.2024
Отмениха влакове от и за Пловдив
09:28 / 23.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета