Пет причини да ядете повече цвекло
Цвеклото е популярно по целия свят благодарение на сладкия си вкус и мощните ползи за здравето. Цвеклото е чудесен източник на фибри, които помагат да контролирате кръвната си захар. Освен това ви помага да избегнете запек. Проучванията са установили, че сокът от червено цвекло може да повиши енергийните нива и да подобри качеството на тренировките.
Цвеклото е пълно със съединения, наречени нитрати, които помагат за подобряване на притока на кръв и понижаване на кръвното налягане. Растителният пигмент, който придава на цвеклото наситеночервен цвят, се нарича бетацианин. Бетацианинът е мощен фактор, за който се смята, че потиска развитието на някои видове рак. Цвеклото също е чудесен източник на витамин С, който е важен за правилното функциониране на имунната ви система.
Източник: Unbranded