© ТВ Европа | Българин от Пловдив научи американците да ядат автентичното ни кисело мляко. Българският йогурт се произвежда по стара нашенска технология с лактобацилус булгарикус в северната част на щата Ню Йорк. Продуктът дори печели първо място в раздел храни на престижния конкурс Произведено в Америка. Как българското кисело мляко завладя Щатите, разказват Ани Балджиян и Стойко Захариев.Срещаме се с Атанас Вълев на летището в София, часове преди да излети за Америка. Там той живее от 99-та. Миналата година се оказва съдбовна за пловдивчанина. Решава да вземе участие в конкурса Произведено в Америка - с кисело мляко.
Така се раждат и първите кофички български йогурт по стара нашенска рецепта. И млякото става хит.
Започва и истинско производство на българско кисело мляко в Америка. Днес то се произвежда в планините, в северната част на щата Ню Йорк.
С млякото Атанас Вълев прави и истинска реклама на България.
Киселото мляко е сред най-полезните продукти, които трябва да ядем всекидневно, казва производителят.
Източник: ТВ Европа |