Пловдивчанката Силвена Роу: Можем да се самоубием, ако пием много вода!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
17:21 / 13.01.2020
79795
Шеф Силвена Роу е сред най-прочутите жени готвачи в световен мащаб. За пореден път тя ще бъде жури на новото издание на кулинарното риалити "Мастър шеф“, което ще се завърти в ефира тази пролет.

Освен че е факир в кухнята, шеф Роу има и богати познания в сферата на здравето. Самата тя неведнъж е споделяла, че само благодарение на правилното хранене е успяла да спаси и себе си, и съпруга си от тежки заболявания, а с помощта на някои суперхрани стопирала даже стареенето на организма си и забавила настъпването на менопаузата.

Силвена дава някои безценни съвети как да подпомогнем организма си след обилното празнично похапване и развенчава част от митовете кои навици са полезни за общото ни здраве и кои не. Противно на мнението на десетки диетолози и фитнес инструктори световноизвестната готвачка категорично отхвърля веруюто, че трябва да се стремим да пием колкото се може повече вода.

"Можем да се самоубием, като пием вода. Има случаи, при които хора пият по 5 литра вода на ден и се самоубиват по този начин. Това е много опасно. Според мен до 2 литра на ден вода е нормалното“, казва Роу.

"Всички преяждаме на коледните празници. Много е важно да се яде с мярка, защото храната не трябва да те прави дебел, а да ти дава сила и енергия“, допълва тя. По думите й е много важно да си направим план какво да купим и какво да сготвим.

"Ние ядем от скука. Аз постя, но ми става ужасно скучно и затова все искам нещо да хапна. Не яжте от скука, защото тогава приемаме погрешните храни“, категорична е кулинарката. Самата Силвена Роу прави поне пет десерта на празничната трапеза, но всички те са без захар. Тя посъветва, когато правим десерти, да не използваме рафинирана бяла захар.

"Заменете я с хубава биологична кафява захар или с кокосова. Но не и палмова, защото е много вредна. Всичко, което съдържа палмови мазнини, вреди на организма", обясни шеф Силвена Роу.

Тя апелира към всички българи храненето им да бъде балансирано. Шеф Роу отново припомни полезните свойства на чията и посъветва да намерим място за продукта на масата си. "Тя съдържа пет пъти повече калций от млякото, три пъти повече антиоксиданти от боровинките, три пъти повече желязо от спанака и два пъти повече фибри от елдата“, обяснява готвачката.

Тъй като чията все още не е достатъчно популярен и достъпен за масовия потребител продукт, журито на "Мастър шеф“ споделя, че тя има български заместители. От нашенските храни най-големите антиоксиданти са зелето и фасулът.  "Бобът е една от най-невероятните съставки за пазене на младост“, смята Силвена Роу, цитирана от "Ретро".

Виж коментарите (9)

Още по темата (1614):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от Пловдив във фейсбук, помоли за
услуга
19.03.2021 Общинска болница набира доброволци за COVID отделението си
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васил Найденов си издейства пенсия от 500 лева
17.09.2020 Криско ще се пробва и като актьор в наш сериал
Още новини от Любопитни новини:
Любима актриса от "Островът на обречените" и "Клюкарката" празнув...
Ще почувстваме неразположения тези дни
Соня Васи за дъщеря си: Има й нещо на мозъка, което трябва да се ...
Неочаквана раздяла, Буков отново е сам
Две изключително редки имена празнуват на 25 ноември
Ето защо се мразят синоптичките Никол Станкулова и Лора Георгиева...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).