![](http://i.id24.bg/img/loader.gif)
ЗАРЕЖДАНЕ...
Пловдивски млади готвачи показаха уменията си на национално състезание | ||||||
| ||||||
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си. Надпреварата беше в няколко професионални области: "Най-добър млад готвач", "Най-добър млад сладкар", "Най-добър млад барман", "Най-добър млад сервитьор - сомeлиер". В непосредствена близост до морския бряг още от сутринта в кухните на един от големите хотели в курорта Златни пясъци се носеха опияняващи аромати. Младите готвачи имаха задача да приготвят предястие, основно ястие и десерт. Участниците според вкуса си бяха избрали различни рецепти, с които успяха да впечатлят журито, съставено от опитни готвачи. Борис Ковачев от XI в показа усет за съчетаване на продукти и представи новаторски идеи. Той работи в екип със сервитьор-сомелиера. Красимира Казакова от 12 а клас сервира приготвените ястия и предложи най-подходящите вина на гостите. Презентацията на вината и комуникацията с гостите се осъществи на английски език. Най-много публика успяха да съберат атрактивните изпълнения на бъдещите бармани. Задачата на състезателите беше да приготвят по два коктейла. Най-сложна беше задачата на сладкарите. Те имаха на разположение 30 вида продукти, от които трябваше да измайсторят десерт. Участниците бяха оценявани не само за крайните резултати, но и за оригиналност, техника на изпълнението, вкусови качества и хигиена на работното място. Димитър Георгиев от XII ж грабна първото място в тази област. Той разкри със замах своя професионализъм в действие. Журито беше категорично, че нивото му е високо, а подготовката на младия сладкар отлична. |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg