По-добре да закъснеем, отколкото никога да не пристигнем

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (0)
16:28
603
На пръв поглед снимките към тази статия изобразяват едно и също, а именно - жестоки катастрофи. Счупени стъкла, зверски огънати ламарини, полулипсващи коли и надеждата да няма загинали.

За съжаление все по-често виждаме тези смразяващи кадри в интернет, по телевизията и на живо. Всеки един от нас инстинктивно се надява да не познава шофьора на колата и спътниците му.Тайничко наум си казваме, че това няма да се случи на нас. И така с чиста съвест подминаваме снимките и ги приемаме за поредната тежка катастрофа в града и страната.

Статистиката главоломно расте със всеки изминал ден. За по-малко от месец Пловдив загуби двама млади мъже след удари на оживени булеварди.

Причините за инцидентите все още се изясняват, но със сигурност има едно обединяващо - високата и несъобразена скорост. 

Кадрите от всички катастрофи в последната година в Пловдив спокойно могат да бъдат показвани в училище в часа по "Безопасност на движението" и да бъдат за стотен път обяснени последствията.

Точно така е постъпил и творецът Cole Kessel. Той създава "арт инсталация" на тема "Шофирай безопасно" и поставяйки в най-големия музей във Франция - Лувъра. Снимките на зверски разбити поршета в стените на този величествен културен стожер бързо се разпространиха в социалните мрежи.

Зрелищните и реалистични кадри не могат да оставят равнодушен никого.

Малко след първоначалната еуфория стана ясно, че цялата "инсталация" е създадена от изкуствен интелект. Творецът е прочел новина за ужасяваща катастрофа със сходен автомобил и е направил препратка към усещането на непобедимост, което тези коли дават и което амият той е изпитвал.

През изкуството си той апелира към всички да помнят, че е по-добре да закъснеят, отколкото никога да не пристигнат.

Сега, четейки всичко това, у вас се поражда въпросът:

Защо у нас тази "инсталацията" е реална и трябва ние губим непрестанно човешки животи? Закъде точно бързаме, че сме готови да рискуваме всичко и да се превърнем в поредната жертва на статистика от която така или иначе никой не се вълнува. 

Сигурнисме, че никой не иска да бъде запомнен по този начин.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Димо: Роди ми се трета дъщеря по време на "Игри на волята"!
Моника Белучи си взе куче от развъдник в Пловдив
Грандиозен гаф на бТВ в "Стани богат"
Сузанита: Държах нож срещу майка ми
Славена Вътова вече официално е разведена
Биляна Гавазова най-после се омъжи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).