Подредиха изложба "Възрожденската приказка - великолепие и неповторимост"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:54 / 02.09.2011
2228
На 2 септември 2011г. /петък/ от 18 ч. галерия "Алеко" / Читалище Алеко Константинов/ представя изложбата от фотоси-картини на Таню Танев "Възрожденската приказка - великолепие и неповторимост".

Творбите на Таню Танев създадени в продължение на 25 години носят в себе си любимата тема на автора - българската възрожденска архитектура. Изложбата представя 12 фотоса - образци на възрожденска архитектура от цялата страна. Достатъчно е да видите произведенията, за да се усети и съпреживее атмосферата и магията на един отминал свят. Фотосите представят и образът на твореца съдбовно сроден както с изкуството на фотографията, така и с любимата му българска къща-негов източник на вдъхновение.

"Изумителна и ненадмината, великолепна и достолепна, неповторима и единствена по своята божествено-космична хубост, е българската къща. Камък и дърво, богата душевност и безкомпромисен майсторлък, земна функционалност и космически дух - това е българската възрожденска къща.Тя е изпълнена с много прецизност, чувственост и едно тихо обаяние, което властно те кара никога да не я забравиш. А "погалата" - тя те гали с присъствието си и сякаш те задължава, кара те да галиш с поглед, с мисъл и с ръка благодатната и сътвореност".

Авторът е работил в Археологическия и Етнографския музеи в Пловдив.Член е на Международната академия по българознание, иновации и култура /МАБИК/ - София.

Изложбата ще бъде открита до 20 август.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съю...
Жалко! Разводът официално е потвърден от едната страна
Доц. д-р Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за...
Българинът и компотите в мазата – традиция, и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).