Подреждат литературна експозиция с оригинални ръкописи и документи на Яворов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:49 / 28.05.2009
1713
По повод 130 годишнината от раждането и 95 години от трагичната гибел на забележителния български поет П. К. Яворов на 2 юни в 16 часа в Балабановата къща в Стария град ще бъде открита представителната изложба "Посвещението на Яворов".

Литературната експозиция е дело на Националния литературен музей и къщата музей "П. К. Яворов" София. Тя съдържа оригинални материали от фондовете на Къщата музей "П. К. Яворов" и Народната библиотека "Св. св. Кирил и Методи" - ръкописи, снимки, писма, първи издания с автографи, посвещения на поета към семейството, към духовните му съмишленици от кръг "Мисъл", към другарите от "Хайдушки копнения", към любимите жени.

Многото реликви от Мина Тодорова и Лора Каравелова, забележителната му кореспонденция с Дора Габе и Боян Пенев, неизвестни за широката публика експонати - всичко това ни доближава до интелектуалния и емоционален свят на поета.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Рибари уловиха невиждано "чудовище", което вещае бедствия
Култово попфолк трио се събра след 32 години
Жаси: Реших да не се тегля, защото коремът ми беше огромен
Ангел от "Игри на волята" чул, че Силвия привличала млади мъже с ...
Вижте кой сушен плод каква болест лекува
Неузнаваем: Известен актьор се стопи, отслабна с 30 кг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).