Подводницата Titan: Открити са "предполагаеми човешки останки"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:45 / 11.10.2023
1522
Останалите отломки от батискафа Titan са извадени, включително "предполагаеми човешки останки", е съобщила бреговата охрана на САЩ, предаде Sky News.

Инженери по морска безопасност са заявили, че са събрани нови доказателства от морското дъно на Северния Атлантически океан четири месеца след изчезването на "обречения Titan". 

Сега отломките се анализират от американски медицински специалисти, докато разследването на трагедията продължава.

След като експертите установят каква е причината за неизправността на батискафа по време на гмуркане на 3800 м, за да се види останките на кораба "Титаник", ще се проведе публично изслушване.

Новината, че корабът е изчезнал, предизвика трескаво четиридневно издирване с цел спасяване на намиращите се на борда, но всичките петима пътници загинаха.

Баща и син Шахзада и Сюлеман Дауд, британският милиардер Хамиш Хардинг, френският подводен експерт Пол-Анри Наржоле и Стоктън Ръш, изпълнителен директор на компанията, която притежаваше подводницата, загинаха при катастрофалната имплозия на плавателния съд.

Морският разследващ съвет вече заяви, че се надява разследването му да "помогне да се гарантира, че подобна трагедия няма да се повтори".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Татяна се показа в доста стряскащ вид
Неделя Щонова с нов проект, тръгва от врата на врата
Пазят записи от сеансите на Ванга
Да пием ли вода, докато се храним?
Защо Рената от "Островът на 100-те гривни" изглежда все едно има ...
Тони Димитрова с емоционален пост за Левон Манукян


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).