Показват лампи, светещи половин век

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:09 / 08.09.2012
3522
Светодиодни LED лампи, които може да се използват половин век, са една от новостите, които ще бъдат показани на Международния технически панаир от 24 до 29 септември в Пловдив.

"Вечните" лампи ще заменят познатите луминисцентни осветителни тела и енергоспестяващи флуоресцентни крушки. Те са по-икономични и по-безвредни, защото не съдържат живак, твърдят от българската компания "МКМ груп", която на изложението ще представя продукти с руската марка "Оптолюкс Е-27". Те намаляват разходите на ток до 80%, а при непрекъсната работа лампата издържа минимум 6 години.

При обичайно използване от порядъка на 3-4 часа дневно, животът на новите светодиодни LED лампи е поне 46 години, при това без вредните пулсации, характерни на луминисцентните лампи, гарантират от "МКМ груп".

В рамките на международната изложба за електроника и електротехника "Елтех" в Пловдив ще бъдат показани серия осветителни тела, базирани на иновативна светодиодна технология. Те са произведени от врачанската фирма "Ромтех 3 ЕС", имат дълъг живот - до 70 000 часа, и спестяват енергия до 70%.


Виж коментарите (3)
Още новини от Любопитни новини:
Кейт Мидълтън направи първата си публична поява след края на хими...
Мира Добрева с тежки признания за любовта на живота си и за баща ...
Фолклорна звезда стана майка за първи път, бебето с прекрасно бъл...
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е българската Барби от "К...
Един от най-популярните гласове има рожден ден днес
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).