ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Постите започнаха, но това не означава, че ще се лишим от сладки десерти | ||||||
| ||||||
Необходими продукти: – ябълки - 4 бр. средни по големина – орехови ядки - 1 ч.ч. – канела - 1 ч.л. – захар - 1/2 ч.ч. – олио - 1/2 ч.ч. – вода - 1 и 1/3 ч.ч. топла – брашно - 3 ч.ч. – бакпулвер - 1 бр. Начин на приготвяне: В купа смесете водата със захарта, разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно. Прибавете олиото, брашното предварително пресято и смесено с бакпулвера, разбъркайте. Нарежете или начупете ядките на по-едри парчета и ги прибавете към тестото. Почистете и настържете на едро ренде ябълките, смесете ги с канелата и ги прибавете към кексовата смес, разбъркайте. Намажете тавичка с малко олио и поръсете с брашно равномерно, изсипете сместа в нея и заравнете отгоре. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете постния кекс до готовност, като за нея проверявате с дървена клечка за зъби. Източник: gotvach.bg |
Още по темата: | общо новини по темата: 18 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Говори Касиел Ноа Ашер - откривателката на Димо Алексиев
09:09 / 15.11.2024
Как правилно да перем якетата?
15:03 / 14.11.2024
Мощна енергия залива три зодии на 16 ноември
13:11 / 15.11.2024
Най-голямото задръстване в историята на Пловдив!
19:09 / 14.11.2024
Вещите, които блокират потока на парите към дома ни
17:24 / 15.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета