ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Постни станимашки сармички за Бъдни вечер | ||||||
| ||||||
Продукти, които ще ви бъдат необходими 1 кг праз – предимно бялата част 300-350 г ориз 10 г смлян кимион 8 г смлян черен пипер 200 мл зехтин или олио шепа счукани орехи 1 с.л. червен пипер сол на вкус кисело зеле за завиване Приготвяне Оризът малко се обварява – само да стане леко лепкав. Празът се нарязва на дребно. Смесват се и се добавят кимионът, черният пипер, зехтинът или олиото, счуканите орехи, червеният пипер и сол. Омесва се добре. Листата кисело зеле се нарязват на малки парчета – около 5 на 5 см, като предварително се почистват от дебелите жилки. Гребва се по 1 ч.л. от сместа и се завива в зелето на малка сармичка. Продължава се така докато плънката свърши. На дъното на тенджера се разстилат цели зелеви листа и върху тях се подреждат плътно сармичките. Отгоре се завиват отново с цели зелеви листа. Залива се с вода – задължително вряла, в съотношение 3 към 1 с ориза. Затиска се с чиния, обърната обратно. Слагат се да заврят. Намалява се котлонът и се оставят да къкрят на умерен огън около до пълното поемане на водата, като се внимава сармите да не загорят. Между сармичките може да се разпръснат стафиди и сушени сини сливи. Източник: hubavahrana.bg |
Още по темата: | общо новини по темата: 230 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Иво Сиромахов: За майкини най-важна е овчата баклава
17:19 / 24.12.2024
Известен пловдивски адвокат: Ще го търсим Веселин Маринов
08:17 / 25.12.2024
Започва се, ще има усложнения
12:44 / 24.12.2024
Един от най-големите български музиканти днес става на 72 години
10:29 / 24.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета